Yalı Çapkını'ndan rakibi Kızılcık Şerbeti'ne destek

Yalı Çapkını'ndan rakibi Kızılcık Şerbeti'ne destek

'Yalı Çapkını' dizisinin oyuncuları ve yönetmeni, aynı gün ve saatte ekrana gelen 'Kızılcık Şerbeti' dizisinin yayınının RTÜK tarafından durdurulmasına tepki göstererek, "Sansüre hayır" paylaşımlarında bulundu.

Bu sezonun en konuşulan dizilerinden 'Kızılcık Şerbeti'ne RTÜK tarafından yayın durdurma ve idari para cezası kararına gelen tepkiler sürüyor. Show TV ekranlarında izleyiciyle buluşan diziyle aynı gün ve aynı saatte, Star TV'de yayınlanan 'Yalı Çapkını' dizisi ekibi de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla karara tepki gösterdi. "Rakip" diziden gelen bu destek takdir topladı.

'Yalı Çapkını'nın bana karakteri Seyran'ı canlandıran Afra Saraçoğlu, İzzet Çapa'nın "Bugün, televizyon tarihine kara bir gün olarak geçecek" sözlerine yer verdiği gönderisini hikayesine ekledi. Oyuncu paylaşımına "Yazık ki ne yazık! Hala aklım almıyor!" notunu düştü.

1-009.jpg

Dizinin 'Ferit'i Mert Ramazan Demir, cinemascot sayfası tarafından paylaşılan tepki mesajını profilinde paylaştı. Paylaşımda "RTÜK dün akşam Kızılcık Şerbeti dizisini yayından kaldırarak diziyi sansür uygulayıp yüzlerce çalışan emekçinin emeğini çalmıştır. Sanatın sanatçının ve izleyicinin cezalandırılmasını kabul etmiyoruz. #SansüreHayır… #KızılcıkŞerbetineDokunma" ifadeleri yer aldı.

1-013.jpg

'Yalı Çapkını'nın yönetmeni Burcu Alptekin de, Oya Tekin’in paylaştığı "Kızılcık Şerbeti üzerinden anlıyoruz ki, asıl mesele kadına şiddet değil, muhafazakar riyakarlıkla yüzleşmenin ağır gelmesi… Yoksa dert şiddet olsa para cezası kesilir geçilirdi…" şeklindeki tweet’ine #KızılcıkŞerbetineDokunma, #SansüreHayır, #RTÜKKapatılsın etiketleriyle sayfasında yer verdi.

1-010.jpg

Dizide Seyran'ın ablası Suna'yı canlandıran oyuncu Beril Pozam, RTÜK'ün kararının yer aldığı bir gönderiyi paylaşarak #RTÜKKızılcıkŞerbetineDokunma ifadelerini kullandı.

1-011.jpg

Dizide Pelin karakterine hayat veren Buçe Buse Kahraman ise İzzet Çapa'nın "Bugün, televizyon tarihine kara bir gün olarak geçecek… Türkiye’de ilk kez bir diziye ‘sözde’ şiddet iddiasıyla 5 kez yayın durdurma cezası verildi. Kim ne derse desin, Kızılcık Şerbeti, bir Türkiye gerçeğidir" ifadelerini kullandığı paylaşımını yeniden paylaşarak 'Kızılcık Şerbeti' ekibine destek verdi.

1-012.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN