Yanmış tencereleri sakın atmayın! Ovalamaya bile gerek yok, bu yöntemle yeni gibi olacak

Yanmış tencereleri sakın atmayın! Ovalamaya bile gerek yok, bu yöntemle yeni gibi olacak

Mutfakta yemek yaparken karşılaşılan en yaygın sorunlardan biri, yanmış tencerelerdir. Ancak endişelenmeyin, çoğu zaman bu sorun çözülebilir. Haberimizde paylaştığımız bu yöntemle ovalamaya bile gerek yok

Mutfakta pişirdiğiniz yemeklerle zaman içinde yıpranan tencerelerinizi, ilk günkü gibi parlatmanın bazı pratik yöntemleri bulunmaktadır. Yanmış, kararmış veya lekelenmiş tencerelerinizi eski haline getirmenin püf noktalarını bu haberimizde sizlerle paylaşacağız. İşte, tencerenizin tekrar parlamasını sağlayacak bazı yöntemler:

SİRKE İLE TEMİZLİK

Sirke, tencerenizdeki yanmış lekeleri çıkarmak için mükemmel bir doğal temizlik maddesidir. Tencerenizin içine sirke dökün ve bir gece bekletin. Ardından tencereyi durulayın ve temizleyin. Sirke, yanmış kalıntıları çözecek ve tencerenizin parlaklığını geri kazandıracaktır.

KARBONAT VE LİMON

Karbonat ve limon karışımı, tencerenizin içindeki kararmış bölgeleri temizlemek için etkili bir yöntemdir. Tencerenizin içine karbonat serpin ve üzerine limon suyu sıkın. Bu karışımı bir süre bekletin, sonra tencereyi ovun. Karbonat ve limon, lekeleri ve kötü kokuları giderirken tencerenizi temizler.

yanik-tencere-1200x675.jpg

TUZ VE SİRKE KARIŞIMI

Tencerenizin içine tuz ve sirke karışımı sürmek, inatçı lekeleri çıkarmak için harika bir yöntemdir. Bu karışımı tencerenin yüzeyine uygulayın ve bir süre bekletin. Ardından tencereyi iyice temizleyin. Tuz ve sirke, tencerenizin parlamasını sağlayacaktır.

ÇAMAŞIR DETERJANI

Yanmış tencerenizi temizlemek için bulaşık deterjanı ile toz çamaşır deterjanını içerisine ekleyin. Su kaynarken yanık kalıntılarını ovalayın. Bu işlemi tahta kaşık yardımıyla yapabilirsiniz. Durulanan tencereyi süngerle silin.

BULAŞIK DETERJANI VE SICAK SU

Eğer tencerenizin içindeki lekeler hala çıkmıyorsa, sıcak su ve bulaşık deterjanı karışımını deneyin. Tencerenizin içine sıcak su ekleyin ve bulaşık deterjanıyla karıştırın. Bu karışımı tencereye dökün, bir süre bekletin ve ardından iyice temizleyin.

TENCERE TELİ VE ZIMPARA KAĞIDI

İnatçı yanmış lekeleri çıkarmak için tencere teli veya ince zımpara kağıdı kullanabilirsiniz. Ancak bu yöntemi dikkatlice uygulamalısınız, çünkü tencerenizin yüzeyini çizebilirsiniz. Yavaşça ovmak ve tencerenizin yüzeyine zarar vermemek için hassas davranmak önemlidir.

Tencerenizin eski haline dönmesini sağlamak için bu yöntemlerden birini veya birkaçını deneyebilirsiniz. Ancak her zaman tencerenizin malzemesine uygun olanı seçtiğinizden emin olun. Unutmayın, düzenli bakım ve temizlik, tencerelerinizi uzun ömürlü ve temiz tutmanın anahtarıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN