Yaprak Dökümü'nün Ali Rıza Bey'i 20 günde 11 kilo verdi! Zayıflama sırrı ise ortaya çıktı! Her sabah bir bardak...

Yaprak Dökümü'nün Ali Rıza Bey'i 20 günde 11 kilo verdi! Zayıflama sırrı ise ortaya çıktı! Her sabah bir bardak...

Yaprak Dökümü'nde canlandırdığı Ali Rıza Bey karakteri ile milyonların gönlünde taht kuran usta oyuncu Halil Ergün'ün daha önce 20 günde 11 kilo verdiği diyetin detayları ortaya çıktı. Şimdilerde 77 yaşında olan ünlü isim, her sabah çimen suyu içerek kiloları vermiş.…

Usta oyuncu Halil Ergün, Yaprak Dökümü dizisiyle 7'den 70'e herkesin beğenisini kazanmıştı. Ali Rıza Bey karakteri ile hafızlara kazınan usta oyuncu Yaprak Dökümü'nün yanı sıra birçok iddialı projede de yer alan Ergün, 2008 yıllında bir takım sağlık sorunları yaşamış ve sonrasında kilo verme kararı almıştı.

yaprak.jpg

Halil Ergün, 20 günde 11 kilo vermişti. 2008 yılında çimen suyu içtiğini açıklayan Ergün'ün bu yöntemi yıllar sonra yeniden gündem oldu. İşte usta sanatçının o dönem bir röportajda açıkladığı kilo verme sırları...

laf.jpg

Bir sağlık merkezinde kalan Halil Ergün, kilo verme ve sağlıklı yaşam yolculuğuna başladı. Destek ve disiplinli bir program sayesinde, kilo verme sürecini etkin bir şekilde yönetmeye başlayan Ergün, sağlık merkezindeki uzmanlar tarafından hazırlanan özel diyet programları ve egzersizleri uygulayarak kilo verdi.

Öte yandan ünlü sanatçının kilo vermesinde en önemli rollerden biri de her sabah içtiği çimen suyuna bağlıydı.

cimen.jpg

Ünlü sanatçı Halil Ergün, yaşadığı bu değişimle ilgili olarak o yıllarda verdiği bir röportajda "Yürüyemiyordum, artık uzun yürüyüşler yapabiliyorum. Bir süre daha burada kalacağım. Canavar gibi geri döneceğim" açıklamasında bulunmuştu.

ÇİMEN SUYUNUN HAZIRLANIŞI

Öncelikle buğday tohumlarını ıslatma ve çimleri yetiştirme süreci oldukça basittir. Ancak uzmanlar, doğru çimen suyu temin etmek ve kullanmak konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

cim.jpg

Buğday tohumları 12 saat suda bekletilir. Kavanoza çivi yardımıyla delikler açılır. Buğdaylar 8 saat aralıklarla ıslatılıp durulanır. Tohumlar bir kabın içine ya da saksıya ekilir. İlk üç gün sabah ve akşam sulama yapılır, sonraki günlerde günde bir kere sulama yeterli olur.

Çimen suyu, genellikle 7-12 gün içinde yetişir. Ancak uzmanlara göre, çimen suyunu aşırı miktarda tüketmek zararlı olabilir.

Not: Bu yöntemi denemeden önce mutlaka bir uzmana danışınız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN