Yastıklardaki sarı lekeler kabusunuz olmasın! Bir kez yapmak sonsuza kadar sarı leke yüzü göstermeyecek

Yastıklardaki sarı lekeler kabusunuz olmasın! Bir kez yapmak sonsuza kadar sarı leke yüzü göstermeyecek

Yastık kılıfları ve yastık içleri zamanla sarararak kötü bir görüntü oluşturabilir. Bu durumdan rahatsız olanlar sarı yastık lekesi nasıl çıkarabileceklerini araştırıyorlar. Temizlik uzmanlarına göre, bu sorunu çözmek için pahalı temizlik malzemeleri satın almanıza gerek yok. Sararmış yastık kılıflarını beyazlatmak için tek bir malzeme kullanarak kolayca bembeyaz yastıklara kavuşabilirsiniz.

Yastıkların veya yastık kılıflarının düzenli olarak yıkanmaması, 16 farklı mantar türünün oluşmasına ve alerjik reaksiyonların tetiklenmesine neden olabilir. Ayrıca, bu yastıkların içinde bulunan bakteri, ölü deri hücreleri ve toz gibi unsurlar, akciğerler ve diğer organlar için enfeksiyon riskini artırır. Bu nedenle, yastık kılıflarını düzenli olarak yıkamak önemlidir.

Sarı yastık kılıfı lekeleri ile mücadele etmek isteyenler için, birçok temizlik uzmanı, sararmış yastık kılıflarını beyazlatmak için ekstra para harcamanız gerekmediğini söylüyor. Sararan yastık kılıfını beyazlatmak için tek bir malzemeye ihtiyacınız var.1Uzmanlar, sararmış yastıkları beyazlatmak için öncelikle yastık kılıfını çıkarmamız ve yumuşak bir deterjan veya sabun solüsyonu kullanarak ılık suyla yıkamamız gerektiğini öneriyorlar. Daha sonra lekeleri çıkarmak için beyaz sirke kullanabilirsiniz. Beyaz sirke, kumaşa veya tasarım desenine zarar vermeden sarı yastık lekelerini kolayca çıkaran mükemmel bir doğal temizleyicidir.

Beyaz sirkeyi kullanmak için, eşit miktarda beyaz sirke ve suyu bir sprey şişesinde karıştırmanız ve yastığın lekeli bölgelerine püskürtmeniz yeterlidir. Yastığı tekrar kullanmadan önce tamamen kurumasını bekleyin. Beyaz sirke, sadece lekeleri çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda yastığı dezenfekte etmeye de yardımcı olur. İstediğiniz takdirde, hane halkı, yastıkların sirke kokusunu önlemek için sevdikleri esansiyel yağları da ekleyebilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN