Yastıklarınızdaki sarı lekeler tarih oluyor! İşte otellerin kullandığı o basit yöntem

Yastıklarınızdaki sarı lekeler tarih oluyor! İşte otellerin kullandığı o basit yöntem

Çoğu kişinin yastıklarında bu kötü manzara bulunmakta ve bu lekeleri bir türlü çıkaramamakta. Yastıklarda oluşan sarı lekeleri çıkarmak için sizlerle uzmanların denediği ve başarılı olduğu yöntemi paylaşıyoruz. Bu yöntemle yastık kılıflarınız artık yeni görünecek...

Her gece uykulu başınızı yastığınıza yaslıyorsunuz, bu yüzden kir ve lekelerden muzdarip olması an meselesi. Yastıklar makyajdan, ölü deriden, terden ve salyadan kirlenir. Yastığınızı atıp yenisini almadan önce, yastıkları nasıl beyazlatacağınızı, sarı lekeleri nasıl çıkaracağınızı, yeniden yeni gibi görünmesini ve kokmasını sağlayın.

Bizim gibiyseniz, harika bir gece uykusu için mükemmel yastığı seçmek başlı başına bir angaryadır. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda yatak yastığı var: kuş tüyü yastıklar, kaz tüyü yastıklar, silikon yastıklar, sentetik yastıklar ve liste uzayıp gidiyor. Mükemmel yastığı bulduğunuzda, yapmak isteyeceğiniz son şey lekeli olduğu için onu atmak.

YASTIKLAR YENİDEN BEYAZ NASIL YAPILIR?

Yastıklarınızda ki kir ve lekeyi önlemenin en iyi yolu yastık alezi kullanmaktır ancak bu her zaman lekelenmeyi engellemez. Çamaşır makinesinde özel temizleyiciler kullanarak yastığınızdaki sararmayı nasıl gidereceğinizi göstereceğiz. Ayrıca özel bakım gerektiren yastıklar için elde yıkama tekniklerimizi de anlatacağız...

how-to-clean-dirty-bed-pillows.jpg

ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE YASTIKLARDAKİ SARI LEKELER NASIL ÇIKAR?

Çoğu yastık makinede yıkanabilirken, bazıları yalnızca elde temizleme veya kuru temizleme gerektirir. Bu nedenle, yastıklarınızı yıkamadan önce üzerindeki bakım etiketlerini kontrol etmeniz önemlidir. Sararmış yastıkları beyazlatmak için çamaşır sodası, sirke, çamaşır deterjanı ve bulaşık deterjanını küçük bir kapta birleştirin ve karıştırın. Yastığı çamaşır makinesine yerleştirin ve genellikle yıkama sırasında yaptığınız gibi temizleme solüsyonunu ekleyin. Bu temizleyici kalın olduğu için yastık yüzeyine yapışır, bu nedenle ikinci bir yıkama döngüsü gereklidir. Tüm kalıntıları temizlemek için sadece sıcak su kullanarak yıkama döngüsünü tekrarlayın.

Bu basit ama oldukça etkili tarif, gömlek veya yastıklardaki ter lekelerini çıkarmak için harikadır. Sarı lekeleri kolayca çıkarın ve ardından yastıklarınızı kurutma makineniz varsa kurutucuya atın. Kurutucuya da birkaç tenis topu veya kurutucu top ekleyin. Toplar, kuruturken yastıkları kabartır ve eşit ısıtma sağlar. Yastığı hava döngüsünde veya düşük ısı ayarında kurutun. Eğer kurutma makineniz yoksa yastıklarınızı asarak da kurutabilirsiniz. Ama bu işlem birkaç gününüzü alabilir.

f60a0a6a5fb6518ea971db92a60997b8.webp

ELDE YIKAYARAK YASTIKLARDAKİ SARI LEKELER NASIL ÇIKAR?

1. YÖNTEM

Yastık bakım etiketiniz temizlik için elde yıkamayı gerektiriyorsa, sarı lekeleri çıkarmak için yastığı hafif bir deterjanla elde yıkayın. İşte yumuşak el yıkama ile yastıkları tekrar beyaz yapmanın yolu. Yastıkları beyazlatmak için büyük bir küveti yada leğeni sıcak suyla doldurun ve çeyrek fincan çamaşır deterjanı ekleyin. Çok kirli sarı yastıkları beyazlatmak için çeyrek fincan çamaşır suyu veya çeyrek fincan Boraks kullanın. Yastığınızı sabunlu suya koyun ve deterjanın malzemeye nüfuz etmesini sağlamak için elinizle hafifçe bastırın. Yastığı çıkarın ve tüm sabun ve kir kalıntılarını durulamak için soğuk su altında tutun. Yastığın iç malzemesine zarar vermemek için yastığı sıkmayın. Mümkün olduğunca fazla su çıkarmak için malzemeyi hafifçe sıkın. Bakım etiketi, yastığınızı kurutma makinesinde kurutmamanızı söylüyorsa, ara sıra çevirerek kuruması için güneşte bırakın. Makinede kurutulması güvenli bir yastık için, düşük ısı ayarında kurutucuya koyun ve kabartmak için yün kurutma topları veya tenis topları ekleyin.

2. YÖNTEM

Kuştüyü, kaz tüyü veya silikon köpük gibi malzemelerle doldurulmuş yatak yastıkları genellikle su geçirmez değildir. Nokta temizliği ile yastıkları nasıl beyazlaştıracağınız aşağıda açıklanmıştır. Alerjiniz varsa, yastıklarınızda ev yapımı bir anti alerjen sprey kullanmayı deneyin. Yastığınızı dışarı çıkarın ve güneşte temiz, düz bir yüzeye koyun. Güneş ışığı, dezenfekte etmek için mükemmel bir araçtır. Bir diş fırçası kullanın ve lekeli bölgeye çamaşır suyu veya Boraks gibi bir çamaşır suyu alternatifi uygulayın. Çamaşır suyu kullanmamayı tercih ediyorsanız, lekeye az miktarda kabartma tozu sürün ve eski bir diş fırçasını sirkeye batırın. Kabartma tozu fırçalamak için ıslatılmış sirke fırçasını kullanın. Kirli kalıntıyı nemli bir bezle silin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN