Yatakta oluşan lekelere iki fıs yetiyor! Bu üç malzemeyi karıştırıp silin, yatağınız misler gibi olsun

Yatakta oluşan lekelere iki fıs yetiyor! Bu üç malzemeyi karıştırıp silin, yatağınız misler gibi olsun

Yatağınızda oluşan lekelerden kurtulmak artık çok basit! Lekelere sadece iki fıs sıkmanız yeterli… Yalnızca üç malzemeyle oluşturacağınız bu karışım yatağınızı mis gibi yapacak. İşte yataktaki lekeleri anında yok eden o yöntem…

Sağlıklı ve rahat bir uyku için en önemli etken temiz bir yataktır. Sürekli kullanılan yatakların hızlı aşınması ve çabuk kirlenmesi ise birçok insanın en büyük dertlerinden biridir. Normalde zulüm olan yatak temizleme işlemi bu yöntemle tarihe karışacak. Bundan sonra saniyeler içinde kirli ve kötü kokan yataklardan kurtulabileceksiniz. Yapmanız gereken tek şey bu malzemeleri karıştırarak yatağa sıkmanız. İşte konuya ilişkin detaylar…

YATAKLARINIZ SANİYELER İÇİNDE TERTEMİZ OLACAK

Birçok temizlik işlemi için kullanılan karbonat, yatak temizlemek içinde yararlanabileceğiniz bir malzeme olarak karşımıza çıkıyor. Yataklarda oluşan lekelerden kurtulmak karbonatla artık çok basit. Karbonat ve sirkenin gücünden yararlanarak yataklarınızı yeni alınmış gibi yapmak mümkün.

yeni-proje-10-002.jpg

KARBONAT YARDIMI İLE YATAK TEMİZLEME YÖNTEMİ

Yatağınızın boyutu fark etmeksizin karbonat kullanarak rahatlıkla temizlik işlemi yapabilirsiniz. İlk yapmanız gereken ise bol miktarda karbonat almak.

Yatağınızı tamamen boşalttıktan sonra yatağınızı bir süpürge yardımı ile üzerindeki toz ve kirden arındırmanız gerekiyor.

Daha sonra ince delikli tel süzgeç temin ederek elinizde bulunan bütün karbonatı yatağın üzerindeyken süzgeç içine dökün. Ardından tüm yüzeye karbonatı serpiştirin.

Yatağın büyüklüğüne göre 1-2 su bardağı karbonata ihtiyacınız olabilir. Eğer ki temizleme işlemini sabah saatlerinden yaparsanız karbonatı akşama kadar bekletmeniz çok daha iyi olacaktır. Eğer gün içinde yapıyorsanız 3 saat kadar bekletmeniz yeterli olacaktır.

Bu işlem için ıslak uygulama gerekmez. Ancak çok titiz bir yapınız varsa; tüm aşamalardan sonra nemli bir bezle yatağın her yerini silebilirsiniz.

yeni-proje-11.jpg

KARBONAT VE SİRKE LEKELER İÇİN BİREBİR

Eğer yatağınızın herhangi bir bölgesinde oluşmuş lekeleri temizlemek istiyorsanız bunun için karbonat ver sirkeyi bir arada kullanmanız yeterli olacaktır.

İlk olarak bir kabın içine karbonat, sirke ve su eklemeniz gerekiyor. Daha sonra bu malzemeleri karıştırmalısınız.

Elinizdeki bu karışımı lekeli bölgelerin üzerine dökerek 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra lekelerin olduğu yerleri yumuşak bir sünger yardımı ile silin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN