Yazın saklayan kışın rahat edecek! Herkes çöpe atıyor ama faydasını duyunca bir tanesi bile ziyan olsun istemeyeceksiniz

Yazın saklayan kışın rahat edecek! Herkes çöpe atıyor ama faydasını duyunca bir tanesi bile ziyan olsun istemeyeceksiniz

Yazın bu meyveyi yedikten sonra sapını saklayan, kışın hastalık yüzü görmeyecek! Herkes çöpe atıyor ama faydasını duyunca bir tanesini bile ziyan etmek istemeyeceksiniz...

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde uzun yıllardır aktarlık yapan Koray Özkılıç, Taşbaşı Caddesi'ndeki dükkanında, kiraz sapının sağlık üzerindeki olumlu etkilerini paylaştı. Özkılıç, bu doğal malzemenin çoğu kişi tarafından göz ardı edildiğini, ancak faydasını deneyenlerin büyük bir şaşkınlıkla karşılaştığını belirtti.

KİRAZ SAPININ FAYDALARI NELER?

728xauto.webp

"Kiraz sapı ne işe yarar?" sorusuna cevap veren Özkılıç, kiraz sapının düzenli tüketiminin böbrekte kum ve taş oluşumunu engellediğini, stres ve depresyonla mücadelede etkili olduğunu ve uykuya dalma sürecini kolaylaştırdığını vurguladı. Ayrıca, bu doğal ürünün böbrek taşlarının önlenmesinde ve vücuttan atılmasında etkili olduğunu dile getirdi.

Kiraz sapının sağlık üzerindeki diğer olumlu etkilerini sıralayan Özkılıç, şu bilgileri verdi: "Böbrek ve idrar yollarının temizlenmesine iltihap oluşumunu engelleyerek yardımcı olur. İdrar yollarında oluşabilecek enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Vücudun ödemden arınmasını destekler. Toksinlerin uzaklaşmasını sağlayarak detoks görevi görür. İçeriğinde bulunan potasyum sayesinde doğal idrar söktürücüdür. Leke, sivilce, siyah nokta gibi cilt sorunlarını ortadan kaldırmaya yardımcıdır. Düzenli tüketim sonrasında böbrekte kum ve taş oluşmasını engeller. Doğru tüketildiğinde stres ve depresyon gibi konularda fayda göstererek uykuya dalmayı kolaylaştırır. Yağ ve vücuda direnç metabolizması sağlar. Regl döneminde hormon değişiklikleriyle birlikte meydana gelen şişkinliklerin ve ağrıların azalmasında etkili rol oynar."

KİRAZ SAPI NASIL TÜKETİLİR?

kiraz-sapi-cayi-nasil-yapilir1.webp

Kiraz sapının nasıl tüketilmesi gerektiği konusunda da bilgi veren Özkılıç, "Kiraz sapı çayı tüketimi için belirli bir zamandan bahsetmek doğru olmaz. Çünkü kiraz sapı çayı gün içinde istenildiği zaman tüketilebilir. Ancak ödem atıcı ve idrar söktürücü içeriği nedeniyle bu çayın aç karnına içilmesinin genel bir tavsiye olduğu bilinir" dedi.

Özkılıç, kiraz sapı çayı yapımını anlatarak, "Kiraz sapını iyice yıkayıp kuruttuktan sonra kaynar suya ekleyip 5-10 dakika demlemeye bırakabilirsiniz. Ilıdıktan sonra tüketilebilir" şeklinde öneride bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN