Yıkayanın başını ağrıtan besinler! Uzmanlar uyardı: ‘Suya değdirmeyin’

Yıkayanın başını ağrıtan besinler! Uzmanlar uyardı: ‘Suya değdirmeyin’

Dışarıdan aldığınız her ürünü yıkıyorsanız aman dikkat! Uzmanlardan uyarılar peş peşe geldi. Bu besinleri yıkayanın başı ağrıyor. İşte suya değdirilmemesi gereken o besin grupları…

Tükettiğimiz pek çok beslenen yemeden önce mutlaka su altında iyice yıkıyoruz. Ancak asla yıkanmaması gereken besin grupları olduğunu belirten uzmanlar yıkanan bu besinlerin gıda zehirlenmelerinin önünü açtığını belirtti. İşte suya değdirilmemesi gereken o besin grupları…

TEMİZLİK DERKEN ZARAR GÖRMEYİN

Vücudun sağlıklı ve düzgün bir şekilde işleyebilmesi için her bireyin yemek yemeye ihtiyacı vardır. Faydalı besin grupları ile faydalı bir vücuda sahip olabilirken günlük enerji ihtiyacının karşılanabilmesi için de tüketilmesi gerekiyor. Protein, karbonhidrat, yağ ve vitaminler ile birlikte mineral gibi besin ögeleri vücudun enerji üretmesi ve hücre onarımı ile birlikte büyüme ve gelişme için gerekli görülen vitamin ve minerallerdir.

yikanmamasi-gereken-besinler.jpg

Düzenli yemek tüketimi metabolizmanın düzenli işlemesini sağlarken aç kalmak ya da düzensiz beslenmek gibi durumlar metabolizmanın da bu olumsuz etkilenmesini sağlıyor. Sağlıklı beslenme bağışıklık sistemini güçlendirirken vücuda enfeksiyonlara karşı da korumaktadır. Besin tüketimi duygusal ve ruhsal sağlığı olumlu yönde etkileme etkileyen bir durum olarak görülüyor. Uzmanlar besin tüketiminde gıda zehirlenmelerine karşı herkesi uyarmaktadır. Bazı yiyeceklerin tüketilmeden önce suya değdirilmemesi gerektiğini belirten uzmanlar, o besinleri de tek tek açıkladı. Yiyecekleri yıkayarak temizlediğinizi düşünürken aslında fark etmeden zarar görüyor olabilirsiniz.

HANGİ BESİNLER YIKANMAZ?

Bazı yiyeceklerin pişirilmeden önce yıkanmaması gerektiğini vurgulayan uzmanlar doğal koruyucu tabakası ile birlikte tazeliğini ve kalitesini koruyan bu besinlerin yıkanmadan tüketilmesi ya da pişirilmesi gerektiğini belirtiyor.

mantar-yikamak.jpg

Bu kapsamda kategorinin ilk sırasında mantarlar yer almaktadır. Elindeki doğal tabakası ile birlikte kendini korumaya alan mantarlar suya girmesi ile birlikte tazeliğini ve lezzetini kaybetmektedir. Yıkanan mantarlar koruyucu tabakanın zarar görmesine neden olmaktadır.

yumurta-yikamak.jpg​​​​​​​

Yumurtalarda pişirilmeden önce yıkanmaması gereken gıdalar arasında yer alıyor. Kabukları üzerinde bulunan doğal kaplama mikropların içeri girmesini engellerken yumurtanın içeriğini de korumaktadır. Yıkanan yumurta da bulunan tabaka kaybolurken mikroorganizmaların da çabuk bir şekilde içeri girdiği gözlemlenmektedir.

tavuk-yikamak.jpg

Listenin 3. sırasında tavuk eti geliyor. Çiğ iken asla yıkanmaması gereken tavuk eti yıkanması durumunda üzerinde bulunan bakterilerin etrafa yayılma riskini arttırıyor. Eti üzerinde bulunan bakteriler pişirildiğinde ortadan kalkmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN