Yılbaşı ağacı nereden alınır, ne zaman kurulur? İşte yılbaşı ağacı fiyatları

Yılbaşı ağacı nereden alınır, ne zaman kurulur? İşte yılbaşı ağacı fiyatları

Evlerde güzel bir süs olarak duran yılbaşı ağacı fiyatlarına göre değişiyor. 90 cm'lik yılbaşı ağacı 60 TL civarında satılırken, 180 cm'lik yılbaşı ağacı 450 TL dolaylarında alıcı buluyor. İşte; Koçtaş, Migros, Metro, Ikea yılbaşı ağacı fiyatı 2022...

Ahşap yılbaşı ağacının süslemesi, çam yılbaşı ağacının süslemesine göre daha kolay. Ancak ahşap yılbaşı ağaçlarının fiyatı, çamlara göre farklılık gösterebiliyor. Bunlar süslendiğinde ise evlerde tam bir yeni yıl havası oluşturuyor.

YILBAŞI AĞACI NEREDEN ALINIR?

Yılbaşı ağacı satın almak için Çiçeksepeti, Partisepeti, Hepsiburada, Koçtaş, Metro, Migros, IKEA, İstegelsin, Gittigidiyor, CarreFourSA, Trendyol, N11, Amazon, PTT AVM gibi online alışveriş sitelerine göz atabilirsiniz. Aynı yerden yılbaşı ağacı süsleri almak da mümkün.

YILBAŞI AĞACI FİYATLARI NE KADAR?

İnternetten satış yapan alışveriş sitelerinde yılbaşı ağacı fiyatları şöyle:

90 cm'lik çam yılbaşı ağacı N11'de 55 TL, Çiçeksepeti'nde 60 TL, Hepsiburada'da 55 TL, Gittigidiyor'da 65 TL'ye satılıyor.

100 cm'lik yılbaşı ağacını Çiçeksepeti'nde 65 TL, Gittigidiyor'da 69 TL'ye bulmak mümkün.

120 cm'lik yılbaşı ağacı Trendyol'da 90 TL, Amazon'da 95 TL'ye, N11'de 99 TL'den alıcı buluyor.

150 cm'lik yılbaşı çam ağacı CarrefourSA'da 300 TL, GittiGidiyor'da 290 TL, N11'de 346 TL'ye satışta.

180 cm'lik yılbaşı ağacı Çiçeksepeti'nde 310 TL, Gittigidiyor'da 450 TL, Hepsiburada'da 476 TL, İstegelsin'de 420 TL, Amazon'da 415 TL, Trendyol'da 367 TL'ye satın alınabilir.

210 cm'lik yılbaşı ağacı fiyatları Hepsiburada'da 849 TL, Gittigidiyor'da 999 TL olarak belirlenmiş.

240 cm'lik yılbaşı ağacı N11'de 1000 TL, Gittigidiyor'da 1250 TL, Çiçeksepeti'nde 1100 TL'den satılıyor.

YILBAŞI AĞACI SÜSLEMESİ NASIL YAPILIR?

Yine sanal marketlerden bulabileceğiniz yılbaşı ağaçlarının üstünde yanan ve hoş bir görüntü eren led ışık N11'de 30 TL'den satılırken, Gittigidiyor'da ise 25 TL'ye satışa sunuluyor.

10 metre yılbaşı ağacı led ışığı Hepsiburada'da 50 TL, Gittigidiyor'da ise 45 TL'ye satılıyor. 6'lı elma köpük 6 cm'lik yılbaşı ağacı süsü Gittigidiyor'da 18 TL'ye satılırken, aynı ürün N11'de ise 15 TL.

YILBAŞI AĞACI NE ZAMAN SÜSLENİR?

Yılbaşı ağacı, aralık ayı başladıktan sonra 1 Ocak tarihine kadar kurulabilir.

Yaprak dökmeyen ağaçları ve çelenkleri ölümsüz yaşamın simgesi olarak kullanmak, eski Mısırlıların, Çinlilerin ve Yahudilerin ortak bir geleneği idi. Avrupalı putperestler arasında yaygın olan ağaca tapınma, Hristiyanlığı benimsemelerinden sonra, İskandinavyalıların şeytanı korkutup kaçırmak ve noel zamanında kuşlar için bir ağaç hazırlamak üzere ev ve ambarlarını yılbaşında ağaçlarla donatma geleneği biçiminde sürdü. Almanya'da da kış ortasına rastlayan tatillerde evin girişine ya da içine bir yule (yeni yıl) ağacı konuyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN