Yılbaşı için tatlı önerisi: Lezzetli çikolata topları tarifi

Yılbaşı için tatlı önerisi: Lezzetli çikolata topları tarifi

Bu yılbaşında sizde dışarıda kalabalık ortamlar yerine sıcacık evinizde yemek yiyerek eğlenecekseniz çikolata topları yapabilirsiniz. Saat tam 12'yi gösterdiğinde çay ya da kahve eşliğinde ikram edeceğiniz çikolata topları ile yılbaşı gecenizi taçlandırabilirsiniz. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle bu tatlı yeni yıl için harika bir tercih olacak. İşte, lezzetli çikolata topları yapımı...

Yılbaşında evinizde misafir ağırlayacaksanız şimdiden menünüzü oluşturmuş olmalısınız. Eğer yılbaşında misafirlerinize hangi tatlıyı ikram edeceğinize daha karar veremediyseniz çikolata topları yapabilirsiniz. Yenilen ağır yemeklerin üzerine hafif bir seçim olan çikolata topları lezzetli bir tercih olacak.

maxresdefault.jpg

ÇİKOLATA TOPLARI MALZEMELER

* 10-15 adet hurma

* 2 yemek kaşığı kakao

* 2 yemek kaşığı Antep fıstığı

* 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

* 2 yemek kaşığı kaju

* 2 yemek kaşığı file badem

* 1 yemek kaşığı su

ÇİKOLATA TOPLARI TARİFİ

Hurma, kakao, Antep fıstığı, Hindistan cevizi yağı, badem ve kajuyu robotta iyice karıştırın. Üzerine biraz su ekleyip kıvam almasını sağlayın. Karışımdan elinizde parçalar alın ve top şeklini verip buzdolabında dinlendirin. Topların bazılarını Hindistan cevizine, bazılarını da Antep fıstığına batırıp servis yapabilirsiniz.

1 porsiyon çikolata topu yaklaşık olarak 128 kaloriye denk geliyor.

cikolata-toplari.jpg

ÇİKOLATA TOPLARI PÜF NOKTALARI

Eğer ağzınıza şekerlerin geleceğini düşünüyorsanız şekeri eklemeden önce sütün içerisinde eritebilirsiniz. Bu durumda sütün kaynatmanıza gerek yok.

Harcınızın kıvamının olmadığını düşünüyorsanız, rahat şekil veremiyorsanız içerisine biraz daha bisküvi ekleyebilirsiniz.

ÇİKOLATA TOPLARI SÜSLEME ÖNERİLERİ

Çikolata toplarınızı Hindistan cevizine batırabileceğiniz gibi benmari usulü eritilmiş çikolataya da batırabilirsiniz.

Hazır pasta süslerinden küçük şekerli çubuklara batırabilirsiniz.

Toz Antep fıstığı yada fındık kırığı da çikolatalı toplarınızı süslemek için uygun bir malzemedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN