Yılbaşı için tatlı önerisi: Kahve kremalı frambuazlı pasta tarifi

Yılbaşı için tatlı önerisi: Kahve kremalı frambuazlı pasta tarifi

Kahve kremalı frambuazlı pasta yapılışı püf noktası; pastanın kek kısımlarını bir gün önceden hazırlamanız ve kesmeniz bu ayarlamayı yapmak için yeterince vakit kazandıracaktır. Bu yılbaşında sofranızda hangi tatlıyı yapacağınıza daha karar vermediyseniz hem görüntüsü hem de lezzetiyle kahve kremalı frambuazlı pasta çok iyi bir tercih olacaktır. İşte, kahve kremalı frambuazlı kek hazırlanışı...

Yeni yıla az bir zaman kala evde yapılacak programlar yavaş yavaş netleşiyor. Yılbaşında misafirlerinize kahve kremalı frambuazlı pasta ikram ederek gecenizi taçlandırabilirsiniz. 2022'ye tatlı yiyip hoş sohbet eşliğinde girmek isteyenler yılbaşı sofranızda bu pastaya mutlaka yer verin.

12552867-10154477889770656-2923132444935187298-n.jpg

KAHVE KREMALI FRAMBUAZ PASTA MALZEMELERİ

* 8 yumurta
* 8 kahve fincanı toz şeker
* 1 çay kaşığı hazır kahve
* 1 su bardağı çekilmiş fındık
* 6 kahve fincanı un
* 1 çay kaşığı vanilya

Sosu için:

* 1 su bardağı dondurulmuş frambuaz
* 1 su bardağı frambuaz reçeli

Kahveli krema için:

* 2,5 su bardağı krema
* 300 gram beyaz çikolata
* 3,5 çorba kaşığı hazır kahve

dsc04630.jpg

KAHVE KREMALI FRAMBUAZ PASTA TARİFİ

Pastamızın yapımı için öncelikle sosundan başlamalıyız. Çünkü sos 1 gece buzdolabında bekleyecek. Frambuazları püre haline getirip üzerine reçeli ekleyip çırpın. Bu karışımı 1 gece buzdolabında bekletin. Ardında kahveli krema için kremayı 1 gece buzdolabında bekletin. 1 su bardağının dörtte üçü kadar kremayı, kahve ve beyaz çikolata ile karıştırıp soğumaya bırakın.

Kalan kremayı mikserle çırpın. 1 kaşık kadarını soğuyan çikolatalı karışıma ekleyin. Kalan kremayı ise iyice karıştırıp buzdolabında en az 6 saat bekletin. 1 çay bardağı sıcak suda kahveyi eritin. Yumurta ve şekeri iyice çırpın üzerine un, vanilya, fındık ve kahveyi ekleyip iyice çırpın.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede keki pişirin. Pişen keki enine üçe bölün. Keklerden ikisinin üzerine frambuazlı sostan ardından da kahveli sostan sürün. Pastanın üzerini ve yanlarını kremayla kaplayın buzdolabında iyice dinlendirin. Pastanın üzerini taze frambuazla süsleyip servis yapın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN