Yılbaşı tatlıları: Kırmızı kadife pastayla misafirlerinizi mutlu edin

Yılbaşı tatlıları: Kırmızı kadife pastayla misafirlerinizi mutlu edin

Kırmızı kadife pasta malzemeleri, oldukça ekonomik maliyetli olmasıyla yılbaşı en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor. Görüntüsü ve tadıyla tam bir yeni yıl tatlısı olan bu pastaya misafirleriniz bayılacağına garanti verebiliriz. İşte, kırmızı kadife pasta yapılışı...

Yılbaşı gecesi için hem tatlı hem de renkli bir masa hazırlamak isteyenler lezzetli kırmızı kadife pasta ile hoş bir tercih yapmış olacak. Görüntüsü ve rengiyle yılbaşı gecesi sofrası için ideal bir tatlı olan kırmızı kadife pasta gecenizi taçlandıracak. Çay ya da kahve eşliğinde misafirlerinize ikram edeceğiniz bu pasta ile damaklarda güzel bir anı bırakacaksınız. Yılbaşı masanız için de mükemmel bir sunum olacak olan bu pastanın tarifini sizler için derledik.

kirmizi-kadife-kek.png

KIRMIZI KADİFE PASTA MALZEMELERİ

Keki için:

* 2 yumurta
* Kırmızı gıda boyası
* 300 gram şeker
* 250 gram un
* 1 yemek kaşığı kakao
* 1 su bardağı süt
* Yarım limon suyu
* 1 yemek kaşığı sirke
* 1 çay kaşığı karbonat

Kreması için:

* 4 su bardağı pudra şekeri
* 220 gram krem peynir
* 4 yemek kaşığı tereyağı

red-velvet-pasta.jpg

KIRMIZI KADİFE PASTA TARİFİ

Bir kap içerisine süt ve limon koyun. Başka bir kaba tereyağını ekleyin ve krema haline gelene kadar çırpın. Ardından şekeri ve yumurtaları ekleyin.

Limonlu süt karışımına gıda boyasın ekleyin. Diğer kapta hazırladığınız tereyağlı karışım içerisine gıda boyalı karışımı ve unu ekleyip karıştırın.

Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli 2 kaba karışımı eşit olarak paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirin.

Kek soğurken kremasını hazırlamaya başlayın. Kreması için peyniri, tereyağını ve pudra şekerini iyice çırpın.

Keklerden birine kremanın bir kısmını dökün ve üzerine diğer keki kapatıp pastanın her tarafını krema ile kaplayın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN