Yılbaşı sofranızın tadı tüm yıl damaklarda kalacak

Yılbaşı sofranızın tadı tüm yıl damaklarda kalacak

Yılbaşı akşamında dört dörtlük bir masa kurmak istiyorsanız, yeni yıl sofrasından eksik etmemeniz gereken yemeklere göz atmalısınız. Masanızda dikkat edeceğiniz birkaç detay sayesinde, misafirlerinize hem görsel bir şölen hem de lezzetli bir davet yaşatabilirsiniz. Yılbaşı menüsünde neler olmalı, sofra nasıl süslenmeli, hangi mezeler yapılmalı? İşte yılbaşı özel yemek ve sunum listesi...

Yılbaşına birkaç gün kaldı, 31 Aralık akşamı için bütün hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor. Yeni yıla sevdiklerinizle birlikte sıcacık bir ortamda, lezzetli yemeklerin yenildiği, keyifli sohbetlerin gerçekleştiği bir masada girmek 2022'yi neşeyle karşılamayı sağlar. Davetli listeniz hazırsa, maharetli ellerinizle hazırlayacağınız unutulmaz bir yılbaşı menüsüne göz atabilirsiniz.

YILBAŞINDA YAPILACAK YEMEKLER

1. Kestaneli Pilav

Kış günlerinin sokak lezzeti, mis kokulu sıcacık kestanelerle hazırlayacağınız bir pilav ile damaklara neşe saçın. İster iç pilavda kullanın isterseniz pilavın içinde kestane kullanıp yalnızca ana yemek yanında ikram edin.

2. Zeytinyağlı Barbunya

Hem meze olarak hem de zeytinyağlı olarak sunabileceğiniz barbunya yemeği, ortalama kırk dakikada hazırlanır. Demir ve protein bakımından zengin barbunya yemeğinin 100 gramı yaklaşık 255 kalori.

3. Fırında Sarımsak Soslu Tavuk

Yılbaşı sofralarının ana yemeği olarak ya hindi ya da Türk mutfağında sıklıkla kullanılan tavuk yer alıyor. Bütün olarak pişirebileceğiniz tavuğun sarımsaklı sosu, lezzetine lezzet katacak.

4. Ispanaklı Biftek Sarma

Hindi, tavuk ya da ördek pişirmek istemeyenlere, kırmızı etle yapılabilecek, görüntüsü ve lezzeti ile akıllara kazınacak bir tarif: Ispanaklı harç dolgulu biftek sarma.

5. İmam Bayıldı

Zeytinyağlılar içinde en arananı bu tarifi bir gün önceden yapıp dinlendirilmiş halde sunarsanız enfes bir deneyim yaşatırsınız.

sofra.jpg

6. Sebze Kroket

Sebzelerle hazırlayabileceğiniz hafif atıştırmalıklar arıyorsanız, sebze kroket hazırlayabilirsiniz. Malzeme listesinde kabak, havuç ve pırasa bulunan sebze kroketler, sadece 20 dakikada hazırlanıyor.

7. Zeytinyağlı Taze Bakla

Zeytinyağlılar listesinden bir diğer müdavim, bakla.

8. Havuç Tarator

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi, meze menüsünün başat öğesi, tarator. Bu pratik meze için tek yapmanız gereken yoğurt, havuç, sarımsak üçlüsünü buluşturmak.

9. Kabaklı Havuçlu Tart

Kabak ve havuç denildiğinde akıllara gelen ilk yemekler fırın ve haşlama olarak pişirilenler olsa da tart olarak pişirilen havuç ve kabak dilimleri vazgeçilmezlerinizden olacak.

10. Fırında Kızarmış Hindi

Onu sona sakladık... Nefis bir iç pilavla dolduracağınız üzeri kızarmış mis gibi hindi tarifinin masanınızın baş köşesinde gözü var. Yerini hazırlayabilirsiniz.

YILBAŞI İÇİN TATLILAR

tatli.jpg

1. Tahinli Kabak Tatlısı

Tam mevsimine denk gelen bir tatlı. Şerbetin tatlılığı meyvenin lezzetiyle buluşuyor, tahin süsü bu lezzeti ikiye katlıyor.

2. Vişneli Elma Tatlısı

Kırmızı konseptle hazırlanmış bir masada sunulan son kırmızının tatlı olmasına ne dersiniz? Yanıtınız evet ise bu mayhoş lezzeti sofranıza misafir edin.

3. Balkabaklı Pasta

Balkabağını sofranıza eklemeniz konusunda ısrarcıyız. Davetlileriniz bu tatlıdan mahrum kalmamalı.

4. Cennet Hurmalı Panna Cotta

Mevsimin bir başka meyvesi Trabzon hurması, yılın trend tatlısı Panna Cota ile yılbaşı menünüzde buluşmalı.

5. Çikolatalı Kütük Pasta

Tatlı listesini çikolatasız kapatamazdık. Rulo pastaya rendelenmiş çikolata ile kütük şeklinin verildiği bu tatlı neşeli süslemelerle tam yılbaşı masasına layık.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN