Yılbaşında ne meze yapılır? İşte yılbaşı sofraları için kolay meze önerileri

Yılbaşında ne meze yapılır? İşte yılbaşı sofraları için kolay meze önerileri

Mezesiz bir yılbaşı sofrası, pilavsız kuru fasulye kadar buruktur. Yılbaşı sofranızın keyfini bozmamak için en güzel ve kolay mezeleri bir araya getirerek maharetinizi konuşturduğunuz bir lezzet sempozyumu hazırlayabilirsiniz.

Mutfaklarımız, çorbadan ana yemeğe, aperitiflerden tatlılara kadar zengin yemek tariflerini barındırıyor. Bu zenginliğin bir üyesi de çeşit çeşit hazırlanan mezelerdir. Sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilen mezeler, yemeklerin yanında iştah açıcı eşlikçilerdir. Geniş meze çeşitleri arasından yılbaşı akşamı için en uygun mezeleri sizin için listeledik.

HAVUÇ TARATOR

Açılışı meze denince akıllara gelen ilk lezzetle yapmak yerinde olur. Havuç tarator ana yemeğiniz ne olursa olsun yadırgamadan eşlik edecek bir meze.

tarator.jpg

FALAFEL

Son günlerin vegan beslenenler tarafından da tercih edilen popüler yemeği falafel, yılbaşı sofranızda yer alan mezelerden olabilir.

falafel.jpg

FIRINDA KAŞARLI MANTAR

Sıcak mezelerin vazgeçilmezi erimiş kaşarı buram buram tereyağı lezzeti ile fırında kaşarlı mantar.

mantar.jpg

ZEYTİNYAĞLI FAVA

Ege mutfağı mezelerinden zeytinyağlı fava, baklanın en yaygın kullanıldığı şekli. İç kabukları çıkarıldıktan sonra kurutulmuş bakla tanelerinin haşlanıp, ezilmesiyle yapılır. Zeytinyağı ve dereotu da eklenince lezzeti harlanır.

fava.jpg

TABBULE SALATASI

Tabule, tabuli ya da tabbule olarak da bilinen tabbouleh salatası, ince bulgur, domates, maydanoz ve nanenin harmanlanmasıyla hazırlanan bulgur oranı az yeşillik oranı hayli yüksek, sağlıklı ve lezzetli bir salata. Yılbaşı akşamınızın salatası olabilir.

tabule.jpg

ÇERKES TAVUĞU

Hazırlık meşakkatine değecek bir meze. Her akşam daveti sofrasının başat ikramı.

tavuk.jpg

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

Sevmeyeni pek az olan yemeklerden biri yaprak sarma. Yılbaşı masanızın kapış kapış gitme garantili mezesi olacak.

sarma.jpg

HUMUS

Nohutun en lezzetli dönüşümlerinden biri humus. Meze listesinin de en bilinenleri arasında yer alıyor.

humus.jpg

ARNAVUT CİĞERİ

Ciğer yemeklerinin en sevileni, sıcak mezelerin lezzet abidesi Arnavut ciğerini tercih listenize eklemelisiniz.

arnavutcigeri.jpg

TAHİNLİ PİYAZ

Etli bir ana yemeğin yanında güzel bir piyaz hiç de fena olmaz. Bir de tahin eklenmişse lezzetine karşı koyulamaz. Yılbaşının süsüne süs katacak bir meze, tahinli piyaz.

piyaz.jpg

YOĞURTLU MOR LAHANA

Yılbaşına yaraşır renkli bir meze ile sofralarınızı süsleyebilirsiniz. Bu konuda hem görüntüsü hem lezzetiyle yoğurtlu mor lahana salatası en büyük yardımcınız olacak.

lahana.jpg

ŞAKŞUKA

Finali, şarkılara söz olan eğlenceli meze şakşuka ile yapalım. Keyifli bir yılbaşı sofrasından eksik edeceğinizi sanmıyoruz.

aksuka.jpg

İLGİNÇ MEZELER

Patlıcan Pabucaki

pab.jpg

Tirokafteri

tirokafteri.jpg

Elma dolması

elma-dolmasi-001.jpg

Papagannis

papagannis.jpg

Topik Mezesi

topik.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN