Kalorisi yüksek ama kesinlikle buna değiyor

Kalorisi yüksek ama kesinlikle buna değiyor

Starbucks cookie yapımı için evdeki malzemeler yeterli olacaktır. Zira, normal kurabiye yapımıyla hemen hemen aynı olan Starbucks kurabiyesi tarifinin püf noktası, hamuru buzdolabında 30 dakika kadar bekletmektir. Starbucks'ta satılan kurabiyeyle birebir aynı olan kurabiyeyi evde daha az maliyetle pişirip afiyetle yiyebilirsiniz. İşte, Starbucks kurabiyesi malzemeleri...

Çikolatalı Starbucks kurabiyesi hazırlanışı için yumurta, şeker, un dışında çikolata parçacıkları, ceviz ve fındık eklemek de mümkün. Lezzetli Starbucks kurabiyesi, atıştırmalık olarak günün her saati yenebilir. Starbucks kurabiyesinin pişme süresi 10-15 dakika arasındadır, yüksek sıcaklıkta pişirilmemesi önerilir. Bir adet Starbucks kurabiyesinde yaklaşık 100 kalori bulunuyor.

damla-kurabiye.jpg

STARBUCK KURABİYESİ MALZEMELERİ

* 125 gram tereyağ
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 çay bardağı esmer şeker
* 1 adet yumurta
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 paket vanilin
* 3 çay bardağı un
* 2 su bardağı çikolata (isterseniz miktarını azaltabilirsiniz)
* 1 çay bardağı ceviz veya fındık

EVDE STARBUCK KURABİYESİ TARİFİ

Yumuşamış tereyağını toz şekeri ve esmer şekeri yoğurma kabına alıp karıştıralım.

İçerisine 1 adet yumurtayı da ekleyip güzelce karıştıralım. Şimdi içerisine nişasta, kabartma tozu, vanilin, tuz ve unu da ekleyip hamuru yoğuralım.

Elimize yapışan ama çok fazla yumuşak olmayan bir kıvamda oluyor. Normal kurabiye hamurundan çok daha fazla ele yapışıyor.

Şimdi içerisine çikolataları ve cevizi de ilave edip parmak uçlarımızla çikolataları eritmeden karıştıralım.

Hamurdan parçalar kopartıp avucumuzda yuvarlayalım ve aralıklı bir şekilde yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.

Tepsimizi dolaba kaldıralım ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım. Kurabiyelerimiz dolapta biraz sertleşecektir.

Şimdi önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kurabiyeleri verip 10-15 dakika kadar pişirip fırından alalım.

Fırından çıkan kurabiyelerimizin yassılaşmış olduğunu göreceksiniz. Fırından çıkardıktan sonra çay bardağının arkası ile kurabiyeleri biraz ezelim.

Ilıdıktan sonra kurabiyeleri tepsiden alabilirsiniz. Starbucks çikolatalı kurabiye tarifi servise hazırdır.

starbucks-misto-kurabiye-nasil-yapilir-1024x576.jpg

STARBUCK KURABİYESİ PÜF NOKTALARI

Tüm malzemelerin oda sıcaklığında bekletilmiş olması önemli. Özellikle tereyağının oda sıcaklığında yumuşamış olmasına özen göstermelisiniz.

Hamuru buzdolabında 30 dakikadan daha fazla bekletebilirsiniz. İyice donduğunda kesmek daha kolay oluyor ama bu tamamen şekil için, tat için 30 dakika bekletmeniz yeterli.

Hamuru yoğururken unu yavaş yavaş eklemelisiniz. Unun cinsi veya malzemelerden kaynaklı ufak farklılıklardan dolayı kullandığınız un miktarı biraz artabilir veya azalabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN