Çocuğunuz Bu Tatlıya Bayılacak Anne Başka Yok mu Diyecek! İşte Çocukların Bayılarak Yediği Tavuk Göğsü Tatlı Tarifi

Çocuğunuz Bu Tatlıya Bayılacak Anne Başka Yok mu Diyecek! İşte Çocukların Bayılarak Yediği Tavuk Göğsü Tatlı Tarifi

Yalancı tavuk göğsü tatlısı tarifi yapmak oldukça pratiktir. Çay ve kahvenin yanında sıkça tercih edilen tavuk göğsü tatlısı, hemen her evde bulunan 5 malzemeyle yapılabiliyor. Fakat un, süt, şeker, vanilya gibi kolay malzemelerle yapılan tavuk göğsü tatlısının 'yalancı tavuk göğsü' olduğun belirtelim. İşte, yalancı tavuk göğsü yapılışı...

Yalancı tavuk göğsü tatlısı içerisinde tavuk göğsü eti parçaları yer almıyor. Zira, yalancı tavuk göğsü tatlısı, evde yapılan kolay sütlü tatlılar içerisinde yer alıyor. Gerçek tavuk göğsü tatlısının yapımı biraz zahmetlidir ve zaman alır. Yalancı tavuk göğsünün hazırlanışı ise daha kısa sürer ve gereken malzemeler görece uygun fiyatlıdır. Muhallebi kıvamına yakın olduğu için çocuklar da yalancı tavuk göğsünü daha çok sever. İçine bisküvi ve damla sakızı gibi farklı malzemeler ekleyip yalancı tavuk göğsü tatlınızın lezzetini çeşitlendirebilirsiniz.

s-af23d084fd71d58bbeafad210d332e6ab2b0a64d.jpg

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ MALZEMELERİ

* 1 buçuk su bardağı şeker
* 150 gr tereyağ
* 1 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik un
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 3 parça damla sakızı
* 1 litre süt
* Damla sakızı
* 1 paket vanilya

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ NASIL YAPILIR?

150 gram tereyağımızı tenceremize alıyoruz ve bir su bardağından bir yemek kaşığı daha eksik olan unumuzu tenceremize ilave ediyoruz. Tereyağımızın içine ilave ettiğimiz unumuzu iki dakika kadar kavuruyoruz. Üzerine bir buçuk su bardağı şekerimizi ve bir yemek kaşığı nişastamızı da ilave ediyoruz.

Sonra bir litre sütümüzü azar azar tenceremizin içine ilave ediyoruz ve üç parça damla sakızımızı da ilave ettikten sonra kaynamış olan malzememizin içine bir paket vanilyamızı da ilave ediyoruz. Malzemelerimizi çırpıyoruz ve pişiriyoruz. Malzemelerimiz piştikten sonra ocağımızın altını kapatıyoruz ve 10 dakika geçtikten sonra pişmiş olan malzemelerimizi blenderdan geçiriyoruz.

5e9da88ed3806c25c400d06d.jpg

Tepsimizi su ile ıslatıyoruz ve su ile ıslattığımız tepsiye malzememizi döküyoruz. Yalancı tavuk göğsü tarifi videomuzda da gördüğünüz gibi tarçınımızı alıp yalancı tavuk göğsü tatlımızın üzerine süsleme yaparak tatlı tarifimizi bitiriyoruz.

Yalancı tavuk göğsü nasıl yapılır öğrendikten sonra tavuk göğsü tatlımızı biraz ılıdıktan sonra soğuması için buzdolabımıza kaldırıp soğumasını bekliyoruz ve soğuduktan sonra tabaklarımıza alarak servis etmeye başlıyoruz.

Yalancı tavuk göğsü tatlısını hazırlaması 15 dakika, pişmesi de 15 dakika sürüyor.

Kaynak: Ev Yemeği Tarifleri

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN