Hem vücuda hem psikolojiye iyi gelen lezzetli karışım

Hem vücuda hem psikolojiye iyi gelen lezzetli karışım

Ballı yoğurt, iki şifa deposunun birleşimi... Bal ve yoğurt karışımı sağlığa öyle yararlı ki haftanın bir günü bir kase tüketmek, hastalıklara karşı vücudumuzda bir kalkan oluşturuyor. Kalorisi düşük olduğu için rafine şekerle hazırlanmış tatlılar yerine porsiyon kontrolü yapılarak tercih ediliyor. Ballı yoğurt hakkında bütün detaylar haberimizde...

Ballı yoğurt vitamin ve protein bakımından oldukça zengin içeriğe sahip bir besindir. Kahvaltıdan ara öğünlere kadar tercih edilen bu yiyeceklerin karışım hali de büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilmektedir. Haftada bir gün ballı yoğurt yemek, bağışıklık sistemimizin güçlenmesinden cilt sağlığımızın korunmasına kadar pek çok konuda faydalıdır.

BALLI YOĞURDUN FAYDALARI

Yoğurt protein ve probiyotik içeriğiyle hücreleri enfeksiyona karşı korurken kemikleri güçlendiriyor ve sindirim sistemini düzenleyen yararlı bakterilerin oluşumuna destek oluyor. Bilinen bir diğer önemli yararı ise düzenli olarak tüketildiğinde halk arasında kemik erimesi olarak bilinen 'osteoporoz' riskini azaltmasıdır.

Faydalı karbonhidrat kaynakları arasında yer alan balın vücudumuza sağladığı destek ise saymakla bitmiyor. Şeker yerine doğal tatlandırıcı olarak da kullanılabilen bu besin, beyni güçlendirerek konsantrasyonu artırıyor. Sporcu beslenmesinde de önemli bir konumda olan bal, sporculara güç ve enerji sağlayarak dayanıklılıklarını ve performanslarını yükseltiyor.

Sağlığa sayısız yararı bulunan bu besinlerin bir arada tüketilmesi de faydalarını iki katına çıkarıyor. Yalnızca beden sağlığına değil, psikolojiye de iyi gelen karışımın, sinirleri sakinleştirerek psikolojik hastalıkları önlediği, hatta tedavi ettiği dile getiriliyor.

Ballı yoğurt ağız sağlığına da iyi geliyor. Diş ve diş eti hastalıklarını tedavi edici özelliği olduğu söylenen yiyecek, özellikle diş eti çekilmesine iyi geliyor.

Bağırsak hastalıklarında ve kolon kanseri tedavisinde etkili olduğu söyleniyor. Balın, anti-tümör özelliği ve kanser hastalığı üzerinde de oldukça etkili olması biliniyor.

Bal ve yoğurt ikilisi, midede yaşanan yanma sorununa da iyi geliyor.

BALLI YOĞURT NASIL YAPILIR?

Ballı yoğurt, tercihe bağlı olarak pek çok biçimde hazırlanabilir. Yalnızca bal ve yoğurtla hazırlanan bir karışım oldukça sade ve bir o kadar sağlık kaynağı olacaktır. Ayrıca arzu edenler yulaflı, muzlu, cevizli, fındıklı ballı yoğurtlar hazırlayabilirler. Daha düşük kalori ve daha fit bir tatlı olarak tüketmek isteyenler ise az yağlı yoğurt ve uygun ölçüde bal kullanarak yapabilirler.

Hem kahvaltılarda hem ara öğünlerde hem de spor sonrası enerji toplamak için tüketilebilir.

BALLI YOĞURT TARİFİ

* 4 yemek kaşığı yoğurt (süzme yoğurt da kullanabilirsiniz)

* 1 yemek kaşığı bal

BALLI YOĞURT HAZIRLANIŞI

* Yoğurdu bir kase içerisine ekleyin.

* Üzerine balı gezdirin

* Karıştırarak tüketebilirsiniz.

* Arzu ederseniz ceviz ve tarçınla süsleyebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN