Evde yaptığınız doğal diyet ekmeğiyle fazla kilolarınızdan kurtulun

Evde yaptığınız doğal diyet ekmeğiyle fazla kilolarınızdan kurtulun

Kilo aldırmayan diyet ekmeği yapımı kolay ve hızlıdır. Ekmek yemenin kilo yaptığı düşünülse de beyaz ekmek dışındaki ekmek çeşitlerini tüketmek, kilo vermeye yardımcı olur. Zayıflatan ekmek türlerinin fiyatlarının yüksek olması dolayısıyla evde diyet ekmeği son dönemde yaygınlaştı. İşte, diyet ekmek malzemeleri ve hazırlanışı...

Diyet ekmeği çeşitleri içerisinde oldukça fazla seçenek bulunuyor. Fakat evde yapılan diyet ekmeğini tüketerek de fazla kilolardan kurtulmak mümkün. Diyet yaparken ekmeği tamamen kesmek yerine kepek ekmeği, yulaf ekmeği, tam buğday ekmeği gibi sağlıklı ekmek türlerini tercih etmek diyetisyenler tarafından öneriliyor.

saglikli-kolay-ekmek-yeni.jpg

DİYET EKMEK MALZEMELERİ

* Yumurta 2 adet küçük boy
* 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
* 9 yemek kaşığı yulaf unu
* 5 yemek kaşığı süt
* 1 paket kabartma tozu
* Bir tutam tuz
* İri dövülmüş ceviz
* Keten tohumu

EVDE DİYET EKMEK TARİFİ

Tüm sıvı malzemeleri (yoğurt, süt ve yoğurt) bir kapta karıştırın.

Birbirine iyice karıştırılmış sıvı malzemelerin üzerine keten tohumu ve iri dövülmüş ceviz ekleyin. Ceviz miktarı tercihinize bağlı olmakla birlikte hamurun miktarına göre bir avuç yeterli olabilir.

Hamurun ilk aşamasından sonra oluşan karışımın üzerine kabartma tozu, tuz ve yulaf ununu ekleyin. Hamur kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edin.

Ortaya çıkan hamurumuz küçük boy bir tepsiye sığacak kadar olacak. Önceden belirlediğiniz tepsinin altına yağlı kağıt sererek karışımı üzerine dökün.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürdüğünüz hamurun pişmesi yaklaşık 20-25 dakika sürecek. Fırınınızı ara ara kontrol ederek ekmeğin çok fazla kurumasının önüne geçin.

maxresdefault.jpg

DİYET EKMEĞİ HAMURU YAPILIŞI

Yulaf ununu isterseniz hazır olarak satın alabileceğiniz gibi yulaf lapası yapılan çekilmemiş tane yulafı un haline gelene kadar blenderde çekerek kendiniz de evde hazırlayabilirsiniz.

Hazırladığınız yulaf ununu bir kavanozun içerisinde ve serin bir yer de uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Hamuru hazırlayıp tepsinize döktükten sonra yaklaşık 10 dakika bekleyerek kabartma tozunun aktifleşmesini sağlayabilirsiniz. Kabartma tozunun aktifleşmesi ile hamurunuz daha yumuşak ve kabarık olacaktır.

Hamurunuzun yumuşaklığını ayarlarken kek hamurunu baz alabilirsiniz. Kıvam olarak kek hamuru ile benzer olması gerekmektedir. Fakat dilerseniz yulaf unu miktarını artırarak daha kıtır bir ekmek yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN