Evde gerçek pastane poğaçası hazırlamanın püf noktası ılık süt ve şeker

Evde gerçek pastane poğaçası hazırlamanın püf noktası ılık süt ve şeker

Ev yapımı pastane poğaçası tarifi püf noktaları; tereyağınızın yumuşak olmasına dikkat edin, zira yoğurmak kolay olur. Poğaçalarınızın kabarık olması için mutlaka ılık sütte maya ve şekeri karıştırın. Bir kaba margarin, tuz, sıvıyağ, yumurta ve sütlü mayayı ekleyin. Unu da azar azar ekleyin ve oldukça yumuşak bir hamur yapın. İşte, evde pastane poğaçası kolay tarifi ve malzemeler...

Lezzetli pastane poğaçası tarifi için gerekli malzemeler temin etmek oldukça kolaydır. Zira, pastane poğaçasının yapılışı, ev yapımı poğaçalarla aşağı yukarı aynıdır. Sabah kahvaltısında ve öğün aralarında atıştırma ihtiyacı duyduğumuzda çoğu zaman poğaça yeriz. Özellikle pastaneden aldıklarımızın lezzeti ve tadına hayran oluruz. Aşağıda verilen ölçülerle 20-25 adet poğaça hazırlayabilirsiniz.

hazir-pastane-pogacasi.jpg

PASTANE POĞAÇASI MALZEMELERİ

* 1 paket (250 gram) oda ısısında yumuşamış tereyağı ya da margarin
* 1 yemek kaşığı toz kuru maya
* 1 çay bardağı ılık süt
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için kullanılacak)
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 5,5 su bardağı un

İç harcı için:

* Peynir

Üzeri için:

* 1 adet yumurtanın sarısı (önceden ayrılan)

pastane-pogacasi.jpg

PASTANE POĞAÇASI TARİFİ

İlk önce 1 çay bardağı ılık süt, 1 yemek kaşığı kuru maya ve 2 yemek kaşığı toz şeker bir kapta karıştırılır. Mayanın kabarması için 15 dakika beklenir.

Hamurunu hazırlamak için; 250 gram tereyağı ya da margarin, birinin sarısı daha sonra üzerlerine sürülmek üzere ayrılmış 2 yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, hazırlanan maya ve 1 çay kaşığı tuz yoğurma kabına alınır. 5,5 su bardağı un yavaş yavaş eklenerek hamur elle yoğurulmaya başlanır. Ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurulan poğaça hamuru artık hazırdır.

Hazırlanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınır ve elde yuvarlayarak bezeler oluşturulur. Hazırlanan her beze, tezgahta üzerine elle bastırılarak açılır. Ortasına, iç harç olarak kullanılan peynir konarak, videoda izleyeceğiniz şekilde kapatılıp mekik şekli verilir.

Tamamı bu şekilde hazırlanarak, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilen poğaçaların üzerine, önceden ayrılan yumurta sarısı fırça ile sürülür. Çatal yardımıyla üzerine çizikler atılır ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir. Fırından alınıp ilk sıcağı geçen poğaçalar, ikram edilmek üzere artık hazırdır.

Kaynak: evdekipastane.com

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN