İstanbul'da ekmek ne kadar, kaç TL? İşte ilçe ilçe değişen ekmek fiyatı 2022

İstanbul'da ekmek ne kadar, kaç TL? İşte ilçe ilçe değişen ekmek fiyatı 2022

İstanbul'da ekmeğe gayriresmi zam geldi. İstanbul Ekmek Fırıncıları Odası'nın 11 Kasım 2021 tarihli son resmi zam kararının ardından kent genelinde ekmek 2,5 TL'den satılmaya başlanmıştı. Fakat maliyetleri kurtarmadığı gerekçesiyle fırıncılar, ekmek fiyatlarını 3-4 TL'den satmaya başladı. İşte, İstanbul'da ilçe ilçe güncel ekmek fiyatları...

İstanbul ekmek fiyatları 2022 yılında büyük zamlarla karşılaşacak. Döviz kurunun ve akaryakıt fiyatlarının yükselmesi dolayısıyla ekmek üretim ve dağıtım maliyetlerinde son yılların en büyük artışı yaşanıyor. Sektör temsilcileri, bir ekmeğin 2,5 TL'den satılmasının sürdürülebilir olmadığı konusunda hemfikir.

İSTANBUL'DA EKMEĞE ZAM GELDİ Mİ 2022?

İstanbul Ekmek Fırıncıları Odası'nın 2021 yılının kasım ayında yaptığı resmi zamla 2,5 TL'ye satılmaya başlanan ekmeğin fiyatı, aralık ayında fırıncıların yaptığı gayriresmi zammın ardından 3 TL'ye yükselmişti.

Sözcü'de yer alan habere göre, 2022 yılı şubat ayından itibaren İstanbul'da Beşiktaş, Sarıyer ve Şişli'deki fırınlarda ekmek 3.5 TL'den; Kadıköy, Maltepe ve Ataşehir'de de 4 TL'den satılmaya başlanacak.

İSTANBUL EKMEK FİYATI NE KADAR, KAÇ LİRA?

Ekmeğe resmi zam kararını alma hakkına sahip olan ticaret odalarına bağlı meslek odalarının bu yönde bir kararı bulunmamasına karşın, son 6 ayda un, maya, doğalgaz ve elektrik fiyatlarında yaşanan hızlı artış nedeniyle fırınlar oda kararını beklemeden kendileri zam yapıyor.

29 Ocak 2022 Cumartesi günü itibarıyla İstanbul'da resmi ekmek fiyatı ise 2.5 TL olsa da fırınlarda ve bakkallarda 3 TL'den satılıyor. Şubat ayında ise ilçesine göre 3,5-4 TL'den satılacak.

İSTANBUL'DA EKMEĞE ZAM VAR MI?

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, önlem alınmaması durumunda 1 ay sonra 5-6 liralara ekmeğin satılacağını söyledi.

Hem girdi maliyetlerindeki artış hem de ruhsatsız fırınlar nedeniyle işlerin oldukça zorlaştığını ifade eden Kolivar, kamunun mutlaka adım atması gerektiğini belirtti.

İstanbul'da bin 500 civarında ruhsatsız fırın olduğunu söyleyen Kolivar, kaçak olmalarına rağmen bunlara doğalgaz, elektrik ve su verildiğini kaydetti.

Kolivar, "Tarım Bakanlığı ve bazı ilçe belediyeleri bunlara göz yumuyor" dedi.

Öte yandan İstanbul Halk Ekmek'te 250 gram ekmek 1,25 TL'den satılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN