Damak çatlatan kahvaltılık krep tarifleri

Damak çatlatan kahvaltılık krep tarifleri

Kahvaltılık krep çeşitleri özellikle kahvaltı öğününde sıkça tüketiliyor. Hamurdan yapılması dolayısıyla doyurucu olan krep, tatlı ve tuzlu olarak hazırlanabiliyor. Lezzetli krep yapmanın püf noktaları ise, tavanın çok aşırı kızgın ya da soğuk olmaması, krep hamuru yayıldıktan sonra suyunu çekince çevirmektir. İşte, lezzetli krep tarifleri...

Yabancı bir kelime olan 'krep'in farklı anlamları bulunuyor. İlki; çok bükümlü iplikle dokunmuş bir çeşit ince kumaş anlamına gelir. Diğer anlamı ise; yumurta, süt ve un ile yapılan yuvarlak küçük boyutlarda tatlı veya tuzlu yiyecektir. Krep için 'cızlak' ve 'akıtma' isimleri de kullanılıyor.

maxresdefault.jpg

KREP MALZEMELERİ

* 2 adet yumurta
* 2 su bardağı un
* 2 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı tuz
* Pişirmek için gerektiği kadar sıvı yağ veya tereyağı

KREP HAMURUNUN HAZIRLANIŞI

2 su bardağı süt ile 2 su bardağı un derince bir kasenin içine konularak iyice çırpılır. Sonra iki adet yumurta ilave edilerek tekrar çırpılır. Üzerine bir çay kaşığı tuz ilave edilerek karıştırılır. Kek hamurundan oldukça sıvı ve akışkan bir kıvam elde edilir. Tavaya döküldüğünde etrafa yayılabilecek bir kıvamda olmalıdır.

KREP TARİFİ

Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ ya da tercihe göre tereyağı konulur ve tavanın yüzeyine fırça yardımıyla sürülür. Hazır halde olan krep hamurundan tavanın yüzeyini kaplayacak kadar bir kepçe yardımıyla tavaya konulur. Hamur etrafa iyice yayılması için tava sağa sola eğilir.
Alt yüzü kızaran krepin ters yüzü de çevrilerek iki tarafı kızartılır. Bu şekilde tüm hamur kızartılarak servise hazır hale getirilir.

Hazırlanan hamura tuz eklenmeden pişirilirse bal, reçel veya çikolata sürülerek de tüketilebilir.

KREP İÇİNE NE KONUR?

Krep içi malzemeleri olarak damak zevkinize göre pek çok farklı malzeme seçebiliriz.

* Peynir
* Reçel
* Çikolata

Eğer krepte daha sıvı bir malzeme kullanırsanız yemesi daha zor olabilir. Eğer krep kalın olduysa içinde daha sıvı malzemeler kullanılabilir. Reçel yerine marmelat sürmek daha kolay yememizi sağlar.

KREP YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Krepin pişeceği tavanın çok aşırı kızgın ya da soğuk olmamasına dikkat edilmelidir. Çok kızgın tavada hamur tavaya konulduğu anda yanacaktır bunu tavsiye etmeyiz. Kurumaması için ısısı çok az da olmamalıdır. İlk krepten sonra duruma göre ısı ayarlanmalıdır. Tava seçiminin de teflon olması önerilir.

Krep bir kaşık ve ya kepçe yardımı ile tavanın tam ortasına konulmalıdır. Bu sayede krep hamuru tavaya eşit derecede yayılır. Sonrasında ise krep piştikten sonra çevrilmelidir. İlk pişen krep biraz uzun sürede pişse dahi sonraki krepler hızlı şekilde pişecektir.

Krep hamuru yayıldıktan sonra suyunu çekince çevrilmelidir. Bu sayede kreplerin bir tarafının yanmasının önüne geçilir. Krepler mutlaka bir spatula yardımı ile çevrilmelidir. Kreplerin yırtılmaması için de plastik spatula tercih edilir.

KREP ÇEŞİTLERİ VE TARİFLERİ

indir.jpg

MUZLU KREP

Malzemeler:

* 2 yumurta
* 1,5 çay bardağı un
* 2 su bardağı süt ya da su
* 1 çimdik tuz
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı sürülebilir çikolata
* 1 adet muz
* 1 tatlı kaşığı yağ

Yapılışı: Yumurta ve sıvı malzemeler karıştırılır. Homojen bir kıvama geldiklerinde un eklenir. Kıvama göre un miktarı değişebilir, kıvam cıvık olmalıdır. Tavaya yağ koyulur ve ardından hamur ince bir şekilde dökülür. Arkalı önlü pişirilir. Pişen krepin içerisine sürülebilir çikolata sürülür. Muz dilimler koyularak katlanır.

indir-1.jpg

TUZLU KREP

Malzemeler:

* 2 yumurta
* 2 su bardağı süt ya da su
* 1,5 çay bardağı un
* ½ çay kaşığı tuz
* 6 adet mantar
* Karabiber
* 3 yemek kaşığı yağ
* 2 yemek kaşığı krema

Yapılışı: Mantarlar küçük küçük doğranarak yağda sotelenir. Piştikten sonra krema eklenir. İsteğe göre peynirde koyulabilir. Yumurta ve sıvı malzemeler karıştırılır. Homojen bir kıvama geldiklerinde un eklenir. Kıvama göre un miktarı arttırılabilir.

indir-2.jpg

SÜTSÜZ KREP

Malzemeler:

* 2 adet yumurta
* 1,5 su bardağı su
* 2 çay bardağı un
* 1 çimdik tuz
* 1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Yapılışı: Yumurtalar çırpılır. Un eklenir karıştırılır ve ardından su eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Bir çimdik tuz atılır. Tava ısıtılır ve sıvıyağ gezdirilir. Önü ve arkası pişirilir.

indir-3.jpg

YUMURTASIZ KREP

Malzemeler:

* 1 su bardağı süt
* 1,5 çay bardağı un
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1 çimdik tuz
* 1,5 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı: Bütün malzemeler bir kaba alınarak karıştırılır, 1 yemek kaşığı sıvıyağ eklenerek homojen hale getirilir. Tavada sıvıyağ gezdirilir. Hamur kepçe yardımıyla dökülerek arkalı önlü pişirilir. Afiyet olsun.

indir-4.jpg

YULAFLI KREP

Malzemeler:

* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı öğütülmüş yulaf
* 1 çay bardağı un
* 1 çimdik tuz
* 1, 5 su bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Yapılışı: Yumurta ve süt çırpılır. Kalan malzeme eklenerek homojen hale getirilir. Sıvıyağ tavaya eklenir. Hamur ince şekilde dökülür, arkalı önlü pişirilir.

indir-5.jpg

TAM BUĞDAY UNLU KREP

Malzemeler:

* 2 adet yumurta
* 5 yemek kaşığı tam buğday unu
* 1,5 su bardağı süt
* 1 çimdik tuz
* 1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Yapılışı: Bütün malzemeler homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. Isınmış ve yağlanmış tavaya incecik dökülerek önlü arkalı pişirilir.

indir-6.jpg

PATATESLİ KREP

Malzemeler:

* 2 yumurta
* 1 adet orta boy patates
* 1 çay bardağı un
* ½ çay kaşığı tuz
* ½ çay kaşığı karabiber
* 1 su bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı sıvıyağı

Yapılışı: Patates yıkanır ve kabukları soyulduktan sonra rendelenir. Yumurta, rendelenmiş patates, tuz, karabiber, un ve süt karıştırılır. Cıvık bir hamur olacaktır, duruma göre un ya da sıvı takviyesi yapılabilir. Yağlanış ve ısınmış tavaya ince dökülür, önü ve arkası pişirilir. İsteğe göre maydanoz ve kekik ekleyerek servis edebilirsiniz.

indir-7.jpg

TATLI KREP

Malzemeler:

* 2 yumurta
* 1 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1 çay bardağı un
* 1,5 su bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Yapılışı: Bütün malzemeler homojen şekilde karıştırılır. Az yağlanmış tavada arkalı önlü pişirilir. Sürülebilir çikolata, reçel ya da pudra şekeri dökerek yiyebilirsiniz.

indir-8.jpg

DİYET KREP

Malzemeler:

* 2 yumurta
* 1 kaşık lor peyniri (isteğe göre)
* 3 dal maydanoz
* 1 çay bardağı tam buğday unu
* 2 yemek silme yemek kaşığı yulaf unu
* ½ çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Yapılışı: Maydanoz ince ince doğranır. Bütün malzeme homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. Az yağ gezdirilmiş tava da arkası ve önü pişirilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN