Yıllarca yanlış yapmışız! Semaver tadında evde çay demlemek isteyenler bu formülü denesin, işte ödül alan çay demleme metodu

Yıllarca yanlış yapmışız! Semaver tadında evde çay demlemek isteyenler bu formülü denesin, işte ödül alan çay demleme metodu

Çay, dünyada sudan sonra en fazla tüketilen içecekler arasındadır. Doğru oranda tüketilmekte olan çay oldukça faydalıdır. Ancak çay tüketmek kadar doğru çay demlemek de çok önemlidir. Peki doğru çay nasıl demlenir?

Çay dünyada sudan sonra en fazla tüketilen içecek olmasıyla beraber, dünya ülkeleri arasında da, kişi başına düşen miktar açısından en fazla Türkiye’de içilir. Çay, özündeki antioksidan özellikleri sayesinde kişiye pek çok olumlu etki sağlamaktadır. Peki çayın faydaları nelerdir?

ÇAYIN FAYDALARI

1. Kolesterol düzeylerini düşürebilir

2. Kilo kaybına yardımcı olabilir

3. Böbrek taşları riskini azaltabilir

4. Astım belirtilerini hafifletebilir

5. Serbest radikallerle savaşabilir

6. Zihinsel uyanıklığı artırabilir

7. Kemik sağlığını iyileştirebilir

8. Parkinson riskini azaltabilir

9. Sindirim sağlığını iyileştirebilir

Günün her saatinde bardak bardak içmeye alışık olduğumuz çay sağlığımız söz konusu olduğunda saymakla bitmeyen faydalara sahip. Ancak bu sağlık faydalarından bizlerin yararlanabilmesi içinde içtiğimiz çayı doğru demlemek oldukça önemli. Herkes evinde veya işyerlerinde çay demliyor fakat gerçekten çayı doğru demleyebiliyor musunuz? Bugün haberimizde sizlere doğru çay nasıl demlenir onu anlatacağız. İşte ödül almış doğru çay demleme yöntemi…

14824840-728xauto.webp

ÇAY DEMLERKEN BU HATALARI YAPMAYIN!

Çok basit gibi bir iş olarak görülen çay demlemek, yanlış demlenildiği zaman faydadan çok zararı var. Çay demlerken yapılan hatalar sağlığınızı tehdit ediyor. Hem sağlık açısından hem de lezzet açısından çay demlemenin nasıl yapılacağına ve püf noktalarına mutlaka dikkat edilmeli. Çay demlerken yapılan en büyük hata üst demliğe çay koymak. Evet yanlış duymadınız. Alt demlikte su kaynadıkça üst demliğe koyduğunuz çay rutubetlenecektir. Bu da çok zararlıdır. Eğer sizde çay demleyeceğiniz zaman üst demlikteki çayın üzerine sıcak suyu döküyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Bu şekilde çay demlememiş aksine haşlamış oluyorsunuz. Aşırı bir şekilde kaynamış su çaya döküldüğü zaman çayın içerisinde bakteri oluşmasına sebebiyet verebilir. Çayın tadının acıması da genellikle bu sebeplerden meydana gelmektedir.

İŞTE ÖDÜLLÜ ÇAY DEMLEME TEKNİĞİ

Yapmanız gerekeni hemen açıklayalım. Alt demliğe soğuk su koyup, çaydanlığınızı ocağa koyunuz. Su kaynayınca üst demliğe belli bir miktar sıcak su koyup üzerine de orta demlikler için 5 yemek kaşığı çay koymalısınız. Ardında çaydanlığı tekrar ocağa koymalısınız. Üst demlik hiç bir şekilde sallanmadığına dikkat etmelisiniz. Türk çayının demlenme süresi çaya bağlı olarak değişse de ortalama 10 ila 15 dakika arasındadır. Demlenen çay yarım saat içerisinde tüketilmelidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN