'Yol arkadaşım ve ben' ekibi neler yapıyor?

'Yol arkadaşım ve ben' ekibi neler yapıyor?

Üç eski arkadaşın bir araya gelmesiyle oluşan 'Yol arkadaşım ve ben' ekibi şahane içeriklerini sosyal medya kullanıcılarıyla paylaşmaya devam ediyor. 'Bu video tutmaz' denilen içeriklerin milyonlarca izlenmeye ulaştığını belirten ekip yeni yerler keşfetmeyi, öğrenmeyi ve paylaşmayı misyon edindi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Pandemi dönemiyle birlikte sanat sektörünün sıkıştığını belirten 'Yol arkadaşım ve ben' ekibi bu durumu avantaja çevirdi. Herhangi bir maddi kazançlarının olmadığını ve manevi olarak doyuma ulaştıklarını belirten içerik üreticileri, zamanla videolarının TV'de, sosyal medyada, hatta bazı gazeteciler tarafından canlı yayınlarda paylaşıldığına dair açıklama yaptı.

KARAR'a konuşan 'Yol arkadaşım ve ben' ekibi, "Ona yakın videomuz bugüne kadar tüm ulusal kanalların ana haber bültenlerinde ve bir çok gündüz kuşağı programlarında yer aldı" dedi.

yeni-proje-17.jpg

PANDEMİDE MÜZİSYENLERE DESTEK

Öte yandan 'Yol arkadaşım ve ben' ekibi pandemi döneminde müzisyenlerin yaşadığı mağduriyete de dikkat çekti. Yaptıkları canlı yayınlar sayesinde birçok ismin kalbine dokunan ekip konuya ilişkin, "Pandemiyle birlikte evinden çıkamayan ayrı şehirlerde ayrı ülkelerde yaşayan bir sürü müzisyen 'kim bunlar' isimli canlı yayınla yayınladığımız müzik programına konuk ettik. Amacımız evde kalmış sesini kendi etrafından başka kesimlere duyuramamış müzisyenlerle etkileşime girip müzik severlere ulaşmaktı. Dilerseniz YouTube’da yayınlanmış yirmi dört canlı bölümümüz mevcut" dedi.

yeni-proje-18.jpg

Pandeminin ardından hayat adeta biraz daha normalleşti. İçerik üreticileri bu kez ilginç bir şey yaparak bisikletle İstanbul'dan Antalya'ya yolculuk etti. Buralarda köy köy gezen ekip, kamp kurdukları yerlerde fiziki gücü gerektiren işlere imza attı. 'Kim bunlar' isimli programlarına ilişkin KARAR'a değerlendirme yapan ekip, "İnsanların fizik gücü gerektiren işlere yardımcı olduğumuz (taş taşımak, bahçe bellemek, odun taşımak, tamir işleri) 14 bölümlük bir programımız var. Şu an en güncel videolarımızı izlemek isteyenler YouTube kanalımıza girip oynatma listeleri seçeneklerinden yol arkadaşım ve ben seçeneğinden tüm yeni bölümlerimize ulaşabilir" şeklinde konuştu.

VİDEOLAR DIŞINDA NELER YAPIYORLAR?

Hasan Doğru, Uğur Dayal ve Erhan Bekir Kuru'nun yer aldığı 'Yol arkadaşım ve ben' ekibi, sosyal medya dışında da farklı aktivitelerle ilgileniyor. Hasan Doğru, Ferhat Livaneli orkestrası ile Türkiye'nin yedi bölgesinde çalışıyor. "Hayatımı müzikten kazanıyorum" diyen Hasan Doğru bunun dışında da projelerle ilgileniyor.

yeni-proje-2-001.jpg
Hasan Doğru

Hasan Doğru, "Uğur ile birlikte karikatürist Serkan Yılmaz’ın yazıp yönettiği bir YouTube filminde oynadık stüdyoda Green Box'ta çekildi. Filmde bir çok karakter var, karşılıklı roller var, ama karşı karşıya oynadığımız hiçbir insanla yüz yüze gelmedik. Herkesin sahnesi ayrı gün aynı saatte çekildi. Karşımızda biri varmış gibi oynadık hep, Green Box'ta olduğu için. Bu filmi de merak edenler YouTube’a "seyyar satıcının büyüğü kolyesi" yazarak bulabilirler" ifadelerine yer verdi.

yeni-proje-4-002.jpg
Uğur Dayal

Ekibin bir diğer üyesi Uğur Dayal ise oyunculukla ilgileniyor. "2024 yılın içinde Hasan ile bir albüm projemiz var. Şu an yeni bir orkestra kurma çabası içerisindeyiz. Ülkemizin yedi bölgesinde ve yurt dışında Konserler vermeyi amaçlıyoruz" diyen Dayal, "Yalnızca ülkemizin yedi bölgesine ait türküler değil Azerbaycan türküleri, Balkan türküleri, o Orta Asya türküleri ve sınır komşularımıza ait olan türküleri seslendirceğimiz çok güzel konserlere hazırlanıyoruz" dedi.

yeni-proje-3-004.jpg
Erhan Bekir Kuru

'Yol arkadaşım ve ben' ekibinin son üyesi Erhan Bekir Kuru ise havalimanında özel bir şirkette çalışıyor.

CÜNEYT ÖZDEMİR 'DOĞRU MU?' DİYE SORDU

Sınırları aşan ekibin videoları, farklı sosyal medya kanallarında hatta büyük haber kanallarında yayınlanıyor. Bu konuya dair 'Cüneyt Özdemir' örneği veren ekip KARAR'a şu açıklamayı yaptı:

Biz genelde çoğunlukla kurgu üzerine videolar yapıyoruz “miş gibi” olan videolar. amacımız insanları güldürmek ve eğlendirmek. Şu sıra sosyal medyada Cüneyt Özdemir’in Amerika’da yapmış olduğumuz kaza videosunun görüntüleri yayınlaması konuşuyor ama aslında o da bizim kurgumuz. Cüneyt Özdemir bizim Artvin’deki kaza videomuz yayınlamıştı, Amerika’daki kaza videomuzu yine aynı haberin üzerine montajlayarak kurguladık. Yani aslında kurgunun kurgusunun kurgusu oldu. Artık takipçilerimiz bize bir sürü video gönderip abi bu video montaj mı değil mi diye sormaya başladı. Mesela o kaza videosunda Cüneyt Özdemir o videonun montaj olduğunu anlamamış, 'Gerçek mi?' diye soruyordu.

yeni-proje-5-003.jpg

'İŞİMİZİ İYİ YAPIYORUZ'

Bu da bizim işimizi iyi yaptığımız anlamına geliyor. Gördüğünüz her şeye kaynağını araştırmadan lütfen inanmayın. Bunun gibi bilinçlendirme videolarımız da var aslında. Hızlandırılmış kameralarla çekmiş gibi yapıp dünyanın en zehirli mantarı olarak yayınladığımız bir videonun sonunda da diyoruz ki, şaka bu sadece bir kulak tıkacı. İnsanlar biz o videoya şaka diyene kadar onu gerçekten hızlı kameralarla çekilmiş dünyanın en zehirli mantarı sanıyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN