Yüze bulaşan saç boyası nasıl çıkar?

Yüze bulaşan saç boyası nasıl çıkar?

Saç boyama işlemi sırasında yanlışlıkla yüzünüze veya cildinize bulaşan boya sinir bozucu durumdur. Bu olay oldukça yaygın bir sorundur ve çoğu zaman saç boyası lekesi çıkarmak için özel bir çaba gerektirir. Peki yüze bulaşan saç boyası nasıl çıkar?

Saç boyama işlemi sırasında yüzünüze ya da elinize bulaşan saç boyası oldukça can sıkıcı bir durumdur. Hızlı bir şekilde harekete geçmezseniz, bu boyalar yüzünüzde kalıcı lekeler bırakabilirler. Neyse ki, yüzdeki saç boyasını çıkarmak oldukça kolaydır. Bu haberimizde '' Yüze bulaşan saç boyası nasıl çıkar? '' sorusunun cevabını alacaksınız.

İlk Yardım Yöntemleri

Saç boyası yüzünüze bulaştığında hemen tepki vermeniz gerekmektedir. Eğer saç boyası yeni bulaşmışsa, önce hemen ıslak bir bezle saç boyasını silin. Bununla birlikte, saç boyası kurumuşsa veya saçınızı boyadıktan sonra yüzünüzü temizlemeden önce beklemişse, yüzdeki saç boyasını çıkarmak biraz daha zor olabilir. Bu durumda, yüzünüzü temizlemeye hemen başlamanız önemlidir.

Saç Boyası Temizleme Yöntemleri

Yüz Temizleyici Kullanın

Yüzünüzdeki saç boyasını çıkarmak için, öncelikle bir yüz temizleyici kullanın. Yüz temizleyicinizi pamuklu bir bez veya pamuk yardımıyla yüzünüze uygulayın ve boyanın olduğu bölgeyi ovun. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayın, böylece boyanın tamamen çıktığından emin olun.

Sirke Kullanın

Eğer yüz temizleyici işe yaramazsa, biraz sirke kullanabilirsiniz. Sirke, saç boyasının kimyasallarını parçalayarak yüzünüzden kolayca çıkarılmasını sağlar. Sirkeyi bir pamuk yardımıyla yüzünüze uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile yüzünüzü durulayın.

Limon Suyu Kullanın

Limon suyu da saç boyasını çıkarmak için harika bir seçenektir. Limon suyunu bir pamuk yardımıyla yüzünüze uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile yüzünüzü durulayın.

Hindistan Cevizi Yağı Kullanın

Hindistan cevizi yağı, saç boyasını çıkarmak için doğal bir seçenektir. Bir pamuk yardımıyla yüzünüze hindistan cevizi yağı uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile yüzünüzü durulayın.

Önlemler

Saç boyasını çıkarmak yerine, yüzünüze saç boyasının bulaşması durumunu önlemek için bazı önlemler alabilirsiniz. Öncelikle, saç boyama işlemini yaparken yüzünüzü ve boyama bölgesini koruyacak bir önlük kullanabilirsiniz. Ayrıca, yüzünüze bulaşan saç boyasını hemen silmek için ıslak bir bez bulundurmanız önemlidir. Son olarak, saç boyama işlemini yaparken daha dikkatli olmak ve yüzünüze bulaşmasını önlemek için daha yavaş ve kontrollü bir şekilde hareket etmek de yardımcı olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN