Yüzünüzdeki Siyah Noktaları Kolaylıkla Yok Edin! Bu Yöntemler Sayesinde Siyah Noktanız Kalmayacak

Yüzünüzdeki Siyah Noktaları Kolaylıkla Yok Edin! Bu Yöntemler Sayesinde Siyah Noktanız Kalmayacak

Kadınların korkulu rüyası siyah noktalar oldukça can sıkıcı bir görüntü oluşturuyor. Peki bebek cildi gibi yumuşak, parlak ve en önemlisi siyah noktasız cilde nasıl sahip olunur? İşte güzellik salonlarına para dökmeden, evlerinizde kolaylıkla yapabileceğiniz siyah noktalardan kurtulma yöntemleri...

Cilt problemlerinin başında siyah noktalar birinci sırada yer alıyor. Genellikle burun çevresinde oluşan siyah noktalar, aşırı sebum miktarından etkilenen alın, yanak ve kısacası tüm T-bölgesi üzerinde görülebilir. Daha çok burnunuzda oluşan, gördüğünüzde sinirlerinizi yıpratan siyah noktaların nedeni yağ, kir ve döküntülerdir. Gözenekler yağ, kir veya ölü deri hücreleri ile tıkandığında beyaz nokta, üst kısım açık kaldığında siyah nokta oluşur. Siyah noktaları tetikleyen birçok etken vardır. Hormonlar, yağlı bir cilde veya geniş gözeneklere sahip olma, fazla ürün kullanma, iklim değişimi, kullandığınız yastık kılıfı ve yüz havluları siyah nokta oluşumuna sebebiyet veriyor. Siyah noktaları aynanın karşısında sıkmanız durumunda tırnaklarınız cildinize zarar verecek, kızarıklık ve yara oluşabilir. Sizde siyah noktalara sahipseniz cildiniz için yapmanız gerekenleri araştırdık.

MAKYAJ

İyi temizlenmeyen bir ciltte kalan makyaj kalıntıları siyah noktaların çıkmasına ve çoğalmasını sağlayacaktır. Cildi makyajdan ve günlük kirden daha iyi arındırmak ve gözenekler içindeki birikintiyi iyice çözmek için çift aşamalı temizlik uygulayın.

makyaggg.jpg

MAKYAJ MALZEMELERİNİN KULLANMA TARİHİ VE TEMİZLİĞİ

Yiyecek ve içeceklerde olduğu gibi makyaj malzemelerinin de birer son kullanma tarihleri var. İçeriğine ve yapısına göre değişen son kullanma tarihlerine dikkat etmek de son derece önemli. Fondöten, kapatıcı, güneş kremi, allıkların ömürleri 12 ay ile 18 ay arasında değişiyor. Sivilcelenme, siyah nokta artışı, tahriş ihtimaline karşı bu makyaj malzemelerini bu süreler içinde yenilemek önemli. Siyah nokta oluşumunu engellemek için kullandığınız makyaj malzemelerinin temizliğine de dikkat etmelisiniz. Makyaj malzemelerini temizlemek için çeşitli yollar var. Alkol bazlı temizleme ürünleri, saf alkol, bebe şampuanı, bulaşık deterjanı, sıcak su bunlardan sadece bazıları. Bu sayede hem hijyeni sağlayabilir hem de ürünleri daha uzun ömürlü kullanabilirsiniz.

tem.jpg

SİYAH NOKTA MASKELERİ

Siyah nokta maskeleri, cildin tamamına veya sadece sorunlu bölgeye uygulanabilir. Ayrıca temizlenmiş cilde uygulanması gerekir. Maskeyi uygulamadan önce cildinizi nazik bir temizleyici ile yıkayın. Maskeyi temiz ellerle veya yumuşak kıllı bir fırça yardımıyla cildinize uygulayabilirsiniz.

EVDE SİYAH NOKTA MASKESİ YAPIMI

İlk maskemiz şeker ve baldan oluşuyor. Bu etkili iki bileşen siyah noktalara karşı etkili bir kalkan oluşturuyor.

Gerekli malzemeler:

1 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı: Bal ve şekeri bir tencerede ısıtın. Birkaç dakika soğumaya bırakın. Sorunlu cilt bölgesine uygulayın ve en az 15 dakika sertleşmesine izin verin. Ardından nazikçe soyun ve cildinizi durulayın.

maskeee.jpg

İkinci maskemiz ise; kil, gül suyu ve avokadodan oluşuyor.

Gerekli malzemeler:

2 tatlı kaşığı kırmızı kil

3 tatlı kaşığı gül suyu

1 çay kaşığı ezilmiş avokado

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri karıştırıp, macun kıvamına getirin. Karışımı temiz T bölgesine veya siyah noktaya eğilimli bölgelere uygulayın. Maskenin rengi açılır açılmaz ılık suyla durulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN