Zararları İlk Kez Ortaya Çıktı! Sabah Aç Karnına Türk Kahvesinin Etkisini Görünce Çok Şaşıracaksınız

Zararları İlk Kez Ortaya Çıktı! Sabah Aç Karnına Türk Kahvesinin Etkisini Görünce Çok Şaşıracaksınız

Ülkemizde sevilen ve en popüler içeceklerden birisi olan Türk kahvesi'nin yararları olsada sabah aç karnına tüketmenin zararlarıda ortaya çıktı. Bazıları var ki Türk kahvesini sık sık içerek sudan fazla tükettiğini biliyoruz. Peki sabahları aç karnına Türk kahvesi tüketmenin zararlarını biliyor musunuz? Detaylarıyla paylaşıyoruz.

Dünyanın en ince öğütümü olan cezve ile altındaki bir ısı kaynağının sayesinde telvesi içinde olacak şekilde pişirilen, açık ve orta kıvamda tüketilen Türk Kahvesinin her ne kadar faydaları olsada sabahları aç karnına içmenin zararlarıda bulunuyor.

Günümüzde milyonlarca kişinin severek tükettiği Türk kahvesi tadıyla ve kokusuyla mest etmeye devam ediyor. Kahve kültüründe önemli bir yere sahip olan Türk kahvesinin dozunu aşarsanız bu sizin için hiç iyi olmayabilir. Özellikle Türk kahvesi tutkunlarına seslenmek gerekirse, Sabahları aç karnına kahve içmekten kaçınmanızı tavsiye ediyoruz. Peki aç karnına türk kahvesi içersek ne olur? İşte detaylar...

haberici-kahves.jpg

MİDENİZ BOŞ OLDUĞU ZAMAN TÜRK KAHVESİNDEN UZAK DURUN

Eğer safra taşlarınız varsa mideniz boş olduğunu zaman türk kahvesi içmekten uzak durun. Aç karnına kahve tükettiğiniz zaman buna bağlı safra kesenizde büzülme meydana gelebilir. Bu durumda büyük halinden küçük bir hale gelmesi demektir ve düzgün olarak çalışmayı durduracağına işaret eder.

YORGUN VE STRESLİ BİR GÜN GEÇİREBİLİRSİNİZ

Gününüze yorgun ve stresli içinde başlamak isterseniz, Sabah aç karnına kahve içerek bunu gerçekleştirebilirsiniz. Kahve içersinde bulunan kafeinin stres ile ilişkili olduğunu belirten bir çok araştırma bulunuyor. Yani kafeine bağlı anksiyete bozukluğu olarak geçer ve anksiyete ataklarına sebep olabilir. Aynı zamanda fobilere veya obsesif-kompulsif bozukluğuna dönebilir.

haber-ici2-001.jpg

AÇ KARNINA KAHVE ODAK SORUNU YAŞATABİLİR

Sabah uyandığınızda güne aç karnına Türk kahvesi ile başlarsanız, konsantrasyon seviyeleriniz ve işte göstermiş olduğunu performansınız aç karnına kahve ile başladığınız bir günde fazlasıyla düşük seviyerlerde olacaktır.

YÜKSEK TANSİYON GÖRÜLEBİLİR

Genel olarak çok fazla Türk kahvesi tüketmeyen veya hipertansiyon hastalığına sahip olan kişiler kahve içtiği zaman yüksek tansiyonla karşı karşıya kabilir ve değişiklikler yaklaşık iki ve üç saat civarında sürer.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN