Zeytini sakın böyle yemeyin: Meğer kısırlığa davetiye çıkarıyormuş! Prof. Dr. Canan Karatay'dan 'zeytin' uyarısı

Zeytini sakın böyle yemeyin: Meğer kısırlığa davetiye çıkarıyormuş! Prof. Dr. Canan Karatay'dan 'zeytin' uyarısı

Prof. Dr. Canan Karatay, sabah sofralarında mutlaka yer alan zeytinle ilgili kritik uyarıda bulundu. Sıklıkla yapılan hataya dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinin yanlış tüketildiği takdirde kısır hastalığına kadar götürebileceğini söyledi. İşte, zeytinin doğru tüketilme yöntemi...

Sabah kahvaltıları, günün en önemli öğünü. Özellikle sabah kahvaltı yapamadan işe gitmek zorunda kalanların sayısı hayli fazla. Beslenme uzmanları, güne kahvaltısız başlamayı asla önermiyor.

Dışarıda olsak bile hazırladığımız tostun yanında mutlaka zeytin, peynir gibi yiyecekleri de tüketiyoruz. Hemen hemen her sabah yenen zeytinlerle ilgili Prof. Dr. Canan Karatay, az bilinen bilgiyi paylaştı.

Birçok kişi zeytinleri sudan geçirip sofraya koyuyor. Prof. Dr. Canan Karatay'a göre, zeytini bu şekilde tüketmek sağlığı riske atıyor.

"ZEYTİNİN TUZU ÇIKARMAYIN"

Prof. Dr. Canan Karatay, "Sağlıklı, yağlı, kristal kaya tuzlu peynir, zeytin yemezseniz, suya koyup onları tuzunu çıkartıyorum derseniz kısır kalırsınız. Bir de üstüne çamaşır suları, bulaşık suları, yüzey temizleyiciler... Yok böyle bir şey, hepsinin içinde zehir var. Evler temiz olmayacak, kirli yaşayacağız temiz yiyeceğiz" dedi.

ZEYTİNİN FAYDALARI NELER?

KANSERİ ÖNLER

Zeytin, içerisinde kansere karşı mücadele eden maddeler içerir. Aynı zamanda A ve E vitaminleri mevcuttur. Bu maddeler ve vitaminler kanser hücrelerinin oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

GÖZ SAĞLIĞINI KORUR

Zeytin, içerdiği A vitamini sayesinde göz sağlığını korur ve gece görüşünü netleştirir. Ayrıca katarakt, sarı nokta hastalığı ve yaşa bağlı diğer göz hastalıklarının oluşumuna engel olur.

KEMİK GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUR

Zeytin, içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde çocuklarda kemik gelişimini destekler ve yaşlılarda kırık riskini azaltır.

ANTİOKSİDAN İÇERİR

Zeytin, antioksidan açısından zengin bir besindir. Antioksidanlar, kalp hastalıklarına ve kanser gibi kronik hastalıkların oluşumuna engel olur. Bağışıklık sistemini korur ve güçlendirir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN