Zeytinsiz yapamam diyenler buraya! Zeytin cenneti Türkiye en iyi lezzetin de sahibi oldu! İşte zeytinin en güzel hali…

Zeytinsiz yapamam diyenler buraya! Zeytin cenneti Türkiye en iyi lezzetin de sahibi oldu! İşte zeytinin en güzel hali…

Zeytinin etinden sütünden yararlandığımız bu topraklarda birbirinden eşsiz lezzetler de damakları süslüyor. Zeytin cenneti Türkiye, zeytinli yemekler listesine de adını yazdırdı. Bu lezzetlere dünyadan onay geldi tadına bir kez bakan bir daha vazgeçemedi. İşte dünyanın en iyi zeytinli yemekleri…

Zeytin deyince akan sular duranlar buraya! Taste Atlas (Lezzet Atlası) dünyanın en iyi zeytinli yemeklerini tek tek sıraladı. Lezzet eleştirmenleri tarafından yapılan incelemeler doğrultusunda dünyada en sevilen lezzetler tek tek açıklanıyor. Türk lezzetlerinin listeye damga vurduğu bu liste sizi mest edecek. İşte dünyanın en iyi zeytinli yemekleri…

Pastel de Choclo Recipe: Chilean Beef and Corn Casserole

1. Pastel de choclo / Şili

Pastel de choclo, Peru, Arjantin ve Bolivya'da da popüler olan güveç benzeri bir turtadır. Kıyma, tavuk, siyah zeytin, soğan, haşlanmış yumurta ve choclo adı verilen taze öğütülmüş mısırdan yapılan hamurdan oluşur.

Iranian Herbal Dish Zeytoon Parvardeh Goes Global - Iran Front Page

2. Zeytoon parvardeh / Gilan Eyaleti - İran

İran'ın Gilan eyaletinden gelen bu sade yemek, çekirdeği çıkarılmış zeytin ve nar pekmezinin lezzetli birleşiminden oluşuyor. Ek malzemeler arasında öğütülmüş ceviz, sarımsak ve kişniş veya nane gibi çeşitli taze otların yanı sıra nar taneleri ve bol miktarda zeytinyağı bulunur.

Yunan Salatası - Greek Salad - Komşuda Ne Oluyor

3. Yunan salatası (Horiatiki salata) / Yunanistan

Köy salatası veya horiatiki olarak da bilinen Yunan salatası, dörde bölünmüş domates, dilimlenmiş kırmızı soğan ve iri dilimlenmiş salatalıktan oluşan Yunanistan'ın ulusal yemeğidir. Bölgeye göre zeytin, yeşil biber, beyaz peynir, kekik, tuz, karabiber veya zeytinyağı ve limon veya sirkeden (isteğe bağlı) yapılan tipik bir sos da olabilir.

Tajine Zitoune Tarifi: Tajine Zitoune Nasıl Yapılır? | Lezzet

4. Tajine zitoune / Cezayir

Tajine zitoune, tavuk parçaları, zeytin, soğan, havuç, mantar, kekik, defne yaprağı, limon suyu ve safran veya zerdeçalın birleşimiyle yapılan geleneksel bir Cezayir yemeğidir. Zeytinler beyazlatılıp kurutulurken aynı zamanda tavuk, soğan ve baharatlarla kızartılır.

Empanadas Chilenas | Traditional Savory Pastry From Chile

5. Empanadas chilenas / Şili

Şili empanadaları en yaygın olarak soğan, kıyma, zeytin, kuru üzüm ve haşlanmış yumurta ile doldurulmuş buğday unu hamurundan yapılır. Bu yarım daire biçimli turtalar genellikle fırında pişirilir. Şili empanadaları yıl boyunca hazırlanıp tüketilse de özellikle Eylül ayında düzenlenen Fiestas Patrias sırasında popülerdir.

Tapenade Canapés | Traditional Appetizer From France, Western Europe

6. Tapenade canapés /Fransa

Tariflerin çoğunda baget dilimleri kullanılır ancak bunun yerine salatalık dilimleri, patates dilimleri ve hatta bazı durumlarda karpuz dilimleri kullanılır.

Ligurian-Style Braised Rabbit (Coniglio alla Ligure) | Saveur

7. Coniglio alla ligure / İtalya

Coniglio alla ligure veya Ligurya tarzı kızarmış tavşan, İtalya'nın Liguria bölgesinden bir yemektir. Tavşan eti, ligurya zeytinlerinin tatlı tadı ve çam fıstığının hafif tadı birleşimi gerçekten özel bir yemek yaratıyor.

Limbă cu Măsline | Traditional Stew From Romania, Southeastern Europe

8. Limbă cu măsline / Romanya

Limbă cu măsline, dana dili ve zeytine dayalı geleneksel bir Rumen güvecidir. Güveç tipik olarak domates sosu ve çekirdeği çıkarılmış zeytinle pişirilmiş pişmiş dana dili dilimlerinden oluşur. Genellikle limon suyu ve bir avuç taze kıyılmış maydanoz veya frenk soğanı ile tatlandırılır.

Yeşil Zeytin Salatası Tarifi, Nasıl Yapılır? - Hatayguru

9. Zeytin piyazı / Türkiye

Zeytin piyazı Türkiye kökenli geleneksel bir salatadır. Genellikle yeşil zeytin, doğranmış domates, dilimlenmiş yeşil soğan, kıyılmış maydanoz, limon suyu, kırmızı biber gevreği, kekik ve zeytinyağının birleşimiyle yapılır. Malzemeler basitçe karıştırılır ve limon suyu ve zeytinyağı ile tatlandırılır.

Thermomix Tarif Defterim: Ascolana Usulü Kızartılmış Zeytin"Olive Ascolane"

10. Olive Ascolane / İtalya

Zeytin ascolane, İtalya'nın Marche bölgesindeki Ascoli Piceno kasabasından gelen, oldukça bağımlılık yaratan atıştırmalıklardır. Bu atıştırmalıklar çekirdeği çıkarılmış, et dolgulu, panelenmiş ve yağda kızartılmış zeytinlerden oluşur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN