Himmet soruşturmasında 9 kişi serbest bırakıldı

Himmet soruşturmasında
9 kişi serbest bırakıldı

"Paralel Devlet Yapılanması"na finansal destek sağlamak üzere bir araya geldiği öne sürülerek gözaltına alınan 9 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

[Karar]

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 1 Eylül'de düzenlediği operasyonda "himmet" adı altında finansal destek sağlamak için toplantı yaptığı iddiasıyla gözaltına aldığı 17 şüpheliden 3'ü savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 14 zanlı ise İstanbul Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorguları tamamlanan şüphelilerden 5'i serbest bırakılırken, aralarında iş adamları Abdullah B. ve Salih K'nın da bulunduğu 9 kişi tutuklanma istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Mahkeme, şüpheliler hakkında adli kontrol uygulanarak serbest bırakılması kararı verdi.

"Paralel Devlet Yapılanması"na "himmet" adı altında finansal destek sağlamak için toplantı yapıldığı ihbarını alan İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Üsküdar Libadiye'deki 5 katlı bir iş merkezine operasyon düzenlemiş ve toplantı halindeki 17 kişiyi gözaltına almıştı.

2 kişiye tutuklama

Himmet Toplantısı'na yapılan baskında gözaltına alınan 17 kişiden ikisi 'Paralel Yapı'nın finansörlük ve imamlığı' suçlarından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İfadeleri alınan 17 kişiden A.B. ve S.K. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan A.B.'nin paralel yapının finansörü, S.K.'nin ise yapının imamlığını yaptığı öğrenildi.

İş merkezinde bir araya gelmişlerdi

Operasyon İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Salı günü yapılmıştı. Polis, aralarında iş adamlarının da bulunduğu bir grubun Üsküdar Libadiye'deki 5 katlı bir iş merkezinde, Paralel Devlet Yapılanması'na "himmet" adı altında finansal destek sağlamak için toplantı yaptığı ihbarını almış yapılan operasyonda 17 kişi gözaltına alınmıştı.

Telefonlarını dışarıda bırakıyorlardı

Baskın sırasında paralel yapının güvenliğe ne kadar önem verdiği de ortaya çıkmıştı. İş merkezindeki bazı dokümanlara el koyan polis, toplantıya girenlerin cep telefonlarını 'dinlenme' ihtimaline karşın başka bir odaya bıraktıkları ortaya çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN