Hrant Dink Vakfı: Haritalarımız kullanılarak define avına çıkılıyormuş

Hrant Dink Vakfı: Haritalarımız kullanılarak define avına çıkılıyormuş

Hrant Dink Vakfı, Türkiye’deki gayrimüslim topluluklarına ait yapıları listeledikleri haritalar kullanılarak Anadolu'da define avına çıkıldığını açıkladı.

Hrant Dink Vakfı, gayrimüslimlere ait olduğu belirtilen 9 bin yapının listelendiği Türkiye Kültür Varlıkları haritasıyla definecilerin arama yaptığını duyurdu. 

"HARİTAMIZ KULLANILARAK DEFİNE AVINA ÇIKILIYORMUŞ"

Vakıf açıklamasında "Türkiye’deki gayrimüslim topluluklarına ait kilise, sinagog, manastır ve okul gibi dokuz binden fazla yapıyı listelediğimiz Türkiye Kültür Varlıkları haritamız kullanılarak Anadolu’da define avına çıkılıyormuş" denildi.

"SUÇ OLDUĞUNU HATIRLATMAK İSTERİZ"

Açıklama şöyle devam etti: 

"Öncelikle hala ayakta olan yapıların tarihi eser kapsamında korunmasının devletin görevi olduğunu ve bu yapılara zarar vermenin suç olduğunu buradan hatırlatmak isteriz. Ayaktaki yapıyı bulmak için define haritasına ihtiyaç olmadığına dair küçük bir hatırlatmadan sonra, haritada belirtilen, artık izi dahi kalmamış yapıların koordinatlarının elbette ki sandığınız koordinatlar olmadığını ve ne yazık ki köyün tamamının kazılması gerektiğini define avcılarına üzülerek bildiririz."

"EN AZINDAN TOHUM EKİP BÖLGEYİ SULAMANIZI ÖNERİRİZ"

​Vakıf, Dink'in 'Define tarifi' yazısını hatırlatarak açıklamasına şöyle son verdi: 

"Kazdığınız yerlerde emeğinizin boşa gitmemesi için en azından tohum ekip, bölgeyi sulamanızı öneririz. Bu vesileyle Hrant Dink’in 'Define tarifi' yazısını paylaşmadan geçemedik… Gerçek bir define haritasıdır."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN