İBB Başkanı İmamoğlu müfettişlere ifade verdi

İBB Başkanı İmamoğlu müfettişlere ifade verdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın 'Kanal İstanbul aleyhindeki' afişler nedeniyle başlattığı inceleme kapsamında yazılı ifade verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'la başlatılan inceleme kapsamında yazılı ifade verdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından, "Kanal İstanbul Projesi aleyhine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal kimliği kullanılarak afişler bastırılması ve şehrin değişik yerlerine astırılması" gerekçesiyle, konunun araştırılması, ön inceleme yapılması amacıyla Mülkiye Müfettişi görevlendirilmişti.

Konuyla ilgili olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yazılı ifadesini mülkiye müfettişine verdiği öğrenildi.

İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması hakkında sorulan soruya, "Hukukçularımız süreci çalışıyor, inceliyor. Şimdilik bir şey söylemeyeceğim" yanıtını vermişti.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı televizyon programında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Kanal İstanbul nedeniyle soruşturma başlatıldığını duyurmuş, İBB Sözcüsü Ongun da bunu doğrulamıştı. 

Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Onayın hiçbir yerinde Kanal İstanbul Projesi'ne, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kişisel olarak karşı çıkması sorgulanmamış, kurumsal olarak ve kamu kaynağı kullanılarak bu afişlerin bastırılmış olması araştırma/ön incelemeye dahil edilmiştir. İddia edildiği gibi onayın hiçbir yerinde bölücülük suçlaması da bulunmamaktadır" denildi. 

Açıklamada Kanal İstanbul projesi için 'devlet projesi' ifadesi kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN