İETT yılbaşı ulaşım sefer saatleri açıklandı! İBB'den yılbaşı İETT seferlerine düzenleme

İETT yılbaşı ulaşım sefer saatleri açıklandı! İBB'den yılbaşı İETT seferlerine düzenleme

Haberimizden merak ettiğiniz İstanbul'da yeni yılda ulaşım saat kaça kadar sürecek? sorusunun yanıtını bulabilir İBB'den yapılan son dakika İETT seferlerine yönelik yapılan açıklamaları öğrenebilirsiniz. İETT yılbaşı ulaşım sefer saatlerinde 2019 yılbaşı düzenlemesi yaptı. Yılbaşında Metro, metrobüs, Marmaray sefer saatleri kamuoyu ile paylaştı. İBB Ulaşımın daha rahat sağlanması amacı ile düzenleme yaptı. Yılbaşı eğlencelerinin adresi İstanbul'da en çok Taksim, Beşiktaş ve Kadıköy'de yoğunlaşıyor. İBB İstanbul genelinde 69 ayrı ekipte, 277 zabıta gece boyu görev yapacak. Ayrıca İETT son seferlerini saat 24:00 yerine 02:00'e kaydırdı.

Haberimizden merak ettiğiniz İstanbul'da 2019 yılbaşında ulaşım saat kaça kadar sürecek? Yeni yılda  Metro, metrobüs, Marmaray ve tramvay saat kaça kadar açık olacak? İETT ulaşım saatlerine ve yeni yıl özel tarifesine haberimizden ulaşabilirsiniz. İstanbulda yüzbinlerce vatandaşın yılbaşında dışarıda eğlenmesi beklenirken İBB konuyla ilgili son dakika haberi geçti. İBB'den yapılan açıklamaya göre, yılbaşında İBB'ye bağlı itfaiye ve sağlık personelleri ek mesai yapacak ve İETT, metrobüs dahil 20 hatta 665 ek sefer düzenleyecek. Yılbaşı gecesi dünyaya gelen bebeklere "Hoş geldin bebek" hediyesi takdim edilecek. Peki herkesin merak ettiği İstanbul'da yeni yıl gecesi ulaşım saat kaça kadar devam edecek? Metro, metrobüs, tramvay ve Marmaray gibi çok sayıda kişinin kullandığı ulaşım araçları yeni yıl gecesi saat kaça kadar açık olacak? İşte tüm merak ettikleriniz ve İstanbul'da yeni yıl gecesi ulaşım saatleri hakkında detaylar...

Yılbaşı akşamından itibaren, metro ve Marmaray saat 02.00'a kadar çalışacağı için Şehir Hatları'nın da seferleri de uzatıldı.

İBB'nin aldığı önlemler kapsamında, yılbaşı gecesinde sorun yaşanmaması için zabıta, itfaiye, sağlık personelleri gece boyu ek mesai yapacak, metro, metrobüs ve İETT hatları da ek sefer düzenleyecek.

METRO, MARMARAY VE ŞEHİR HATLARI'NIN SEFERLERİ UZATILDI

Metro İstanbul'un il genelindeki tüm hatları ve Marmaray gece 02.00'a kadar çalışacak ve Şehir Hatları'na bağlı vapurlar da ek sefer düzenleyecek.

Kadıköy-Karaköy hattında karşılıklı seferler gece 01.00'a kadar devam ederken, Beşiktaş-Kadıköy hattında Beşiktaş İskele'den son vapur saat 23.45'te, Kadıköy İskele'den ise son vapur saat 23.15'te kalkacak.

Eminönü-Kadıköy hattında Eminönü İskele'den son vapur saat 22.30'da, Kadıköy İskele'den ise saat 22.00'da hareket edecek.

İTFAİYE VE SAĞLIK EKİPLERİ TEYAKKUZDA OLACAK

Yılbaşı gecesinde İBB'ye bağlı itfaiye ve sağlık personelleri ek mesai yapacak ve herhangi bir acil duruma karşı ekipler teyakkuzda olacak.

Bu kapsamda 7-24 esasına göre çalışan İBB AKOM da yılbaşı gecesi için özel tedbirler aldı. İtfaiye, Zabıta, İGDAŞ, İSKİ, İETT, METRO İSTANBUL, Atık Yönetimi Müdürlüğü, Yol Bakım ve Altyapı, İşletmeler Müdürlüğü, Trafik Müdürlüğü ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden personeller AKOM merkezinde görev başında olacak.

Gürültü kirliliğine karşı eğlence mekanlarında denetim yapacak olan İBB Zabıta Daire Başkanlığı Taksim, Galata, Beşiktaş, Mecidiyeköy, Kadıköy gibi yılbaşı programlarının gözde mekanlarında ek önlemler için hazırlıklarını tamamladı.

Buna göre yılbaşı gecesi 69 ayrı ekip halinde 277 zabıta personeli görev yapacak. Trafiğin aksamaması için kritik noktalara 10 ayrı çekici ekibi konuşlandırılacak ve eğlence mekanlarında gürültü kirliliğine karşı desibel denetimleri yapılacak.

İETT 665 EK SEFER DÜZENLEYECEK

İstanbulluların ulaşımda sorun yaşamaması için İETT, yılbaşı gecesi sabaha kadar ek seferler düzenleyecek. Yılbaşı gecesi metrobüs dahil toplam 20 hatta 127 araç ve 665 ek sefer konuldu.

Vatandaşlar, ek sefer yapacak otobüs hatları ve hatların sefer saatlerine ilişkin detaylı bilgiye "www.iett.istanbul" internet adresinden veya "MOBİETT" uygulamasından ulaşabilecek.

 

YENİ YILIN İLK BEBEKLERİNE "HOŞ GELDİN" ZİYARETİ

"Alo 153" Beyazmasa çağrı merkezinde, yılbaşı gecesi personel sayısı arttırılacak.

Yerinde Çözüm ekipleri yaşanabilecek aksaklıklara karşı görev başında olurken, İBB Halkla İlişkiler ekipleri, hastanelerde doktorlar, sağlık personelleri ve hastalara moral ziyaretinde bulunacak.

18-12/31/izmir-yeni-yil-ulasim.jpg

İZMİR'DE ULAŞIMA YENİ YIL DÜZENLEMESİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yılbaşı gecesi için tüm ulaşım araçlarında ilave seferler koydu. Bazı otobüs hatları 02.05’e, metro ve tramvay seferleri 01.20’ye kadar uzatılırken, Alsancak’tan Karşıyaka’ya son vapur saati 03.00 olarak belirlendi. Karşıyaka Tramvayı için 02.20 ve 03.30’de ek seferler konuldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yılın son gecesi için toplu ulaşımda ek sefer düzenlemesine gitti. Yılbaşı gecesini "dışarıda" geçirecek İzmirliler için ulaşım seferleri sıklaştırıldı.

31 Aralık 2018 akşamı, metro bağlantılı çalışan ve ana arterlerde sefer yapan bazı otobüs hatlarında son sefer saatleri 01.45 ve 02.05'e kadar uzatıldı; ayrıca 24.00 ile 06.00 saatleri arasında çalışan 910 numaralı Gaziemir-Konak, 920 numaralı Çiğli-Konak, 930 numaralı Bornova-Konak, 940 numaralı Buca-Konak, 950 numaralı Balçova-Konak hatlarında gece seferlerinin devam edeceği belirtildi. Bu hatlarda 30 dakika ara ile Konak-Bahribaba otobüs peronlarından servis yapılacağı, resmi tatil olan 1 Ocak 2019 Salı günü ise "Pazar günü sefer saatleri" uygulanacağı belirtildi.

 

METRO VE TRAMVAYDA SON SEFER 01.20'DE

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 31 Aralık Pazartesi gecesi için metro ve tramvay seferlerini 01.20'ye kadar uzatırken, Karşıyaka tramvayı için 02.20 ve 03.20'de Karşıyaka İskele'den vapur seferleriyle bağlantılı iki ek sefer yapılacağı bildirildi. İzmir Metrosu 06.00 – 07.00 ve 20.00 ile 01.20 saatleri arasında 7.5, 07.00 ile 09.00 saatleri arasında 3.5, 09.00 ile 20.00 saatleri arasında ise 4 dakikada bir sefer yapacağı belirtildi.
Konak Tramvayının da, 06.00 ile 07.00 ve 20.00 ile 01.20 saatleri arasında 7.5, 07.00 ile 20.00 saatleri arasında 6 dakika arayla hizmet vereceği, Karşıyaka Tramvayının da 06.00 ile 01.20 saatleri arasında 10 dakika arayla yolcu taşıyacağı ifade edildi.

İZDENİZ 03.00'E KADAR ÇALIŞACAK

Yılbaşı gecesi seferlerini sıklaştıran İZDENİZ ise iskelelerde bulunduracağı yedek gemilerle oluşabilecek yoğunluğa karşı önlemlerini aldı. İZDENİZ ayrıca, gece saatlerinde İzmirliler'in ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla Karşıyaka İskele'den 23.15, 00.45, 01.45, 02.45 saatlerinde Alsancak'a, Alsancak İskelesi'nden de 23.30, 01.00, 02.00 ve 03.00 saatlerinde Karşıyaka İskelesi'ne ek sefer koydu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN