İhracı istenen Enginyurt'tan geri adım: Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın ve Devlet Bahçeli'nin yanında duracağım

İhracı istenen Enginyurt'tan geri adım: Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın ve Devlet Bahçeli'nin yanında duracağım

Cumhur İttifakı ile ilgili söylediği sözler nedeniyle partiden ihracı istenen MHP Milletvekili Cemal Enginyurt geri adım attı. İhraç haberinin ardından sert bir tweet atan Enginyurt daha sonra bu tweet'ini silerek, "Bu zor zamanda hem Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın hem liderimiz Devlet Bahçeli'nin yanında duracağım" dedi.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, AK Parti'ye yönelik sözleri nedeniyle partisinden kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Enginyurt, ilk açıklamasında sert sözler söyledikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin yanında olduğunu ifade etti. Daha sonra ise sert sözler söylediği tweetini sildi.

Enginyurt, ihraç isteminin ardından Twitter'dan yaptığı ilk açıklamada sert sözler kullanarak şunları söylemişti: "Fındık üreticisinin hakkını savunmak vatanı savunmak gibidir. Fındıkta oynan oyunlara karşı durmanın bedeli ağır da olsa; bu bedeli ödemek Ordulular adına şereftir. Şerefin tavizi olmaz. MHP vazgeçilmez sevdamdır." Ordulu vekil daha sonra bu paylaşımını sildi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ VE BAHÇELİ'NİN YANINDA DURACAĞIM"

Daha sonra bir tweet daha atan Cemal Enginyurt bu defa şunları yazdı: "Ben Cemal Enginyurt olarak her hal ve şartta, bu zor zamanda hem Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın hem liderimiz Devlet Bahçeli'nin yanında duracağım. Üreticinin sesini haykırmak sert tepki değil uyarıdır. Ben 41 yıldır MHP mensubuyum, Ülkücü olmaktan gurur duyuyorum. Dik durmaya devam..."

NE OLMUŞTU?

MHP'li Enginyurt basına yansıyan açıklamalarında, "Tarım bakanı ne istiyorsun sen bizden? Niye davet etmiyorsun bizi? AK Partililer niye çağırmıyorsunuz bizi? Ne yaptık size? Muhalefet mi ettik? Her yerde savunuyoruz, her yerde anlatıyoruz. Cumhur İttifakından başka bir şey söylemiyoruz. Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar. Her yerde yok sayıyorlar. Belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar. En son bugün tarım bakanı… Biz anlatamıyor muyuz projeleri? Muhalefet mi ettik size?" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözleri nedeniyle de bugün partisinden kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN