İlbilge Hatun nasıl öldü?

İlbilge Hatun nasıl öldü?

İlbilge Hatun kimdir? Tarihte var mıdır? soruları dün akşam yayınlanan diziden sonra araştırılmaya başlandı. Peki Diriliş Ertuğrul'da İlbilge Hatun nasıl öldü? İşte Hande Soral’ın canlandırdığı İlbilge Hatun’un hayatına dair merak edilenler...

Diriliş Ertuğrul dizisi ile gündeme gelen İlbilge Hatun kimdir? Tarihte var mıdır?  İlbilge Hatun nasıl öldü? İşte bütün bu sorularının yanıtı. Diriliş Ertuğrul dizisinde Hande Soral'ın canlandırdığı İlbilge Hatun'un hayatı dizissseverler tarafından araştırılıyor. Hande Soral’ın canlandırdığı İlbilge Hatun’un adı Orhun Kitabeleri'nde geçmektedir. Peki İlbilge Hatun kimdir? Tarihte var mıdır? Diriliş Ertuğrul'da İlbilge Hatun nasıl öldü?

İLBİLGE HATUN KİMDİR? 

Diriliş Ertuğrul dizisi ile gündeme gelen İlbilge Hatun gerçekte tarihte var olan bir karakterdir. Fakat İlbilge Hatunn aslında Osmanlı tarihinden çok önce yaşamıştır. Tarihte İlbilge Hatun, Göktürk Devleti döneminde yaşamıştır. Göktürk Devleti'nin Türk Kağanı Bilge Kağan’ın annesidir. Eşi Göktürk Devleti'ni yeniden kuran İlteriş Kutlug Kağan’dır. Türklerin devlet anlayışı ile yönetimi, kültürel öğeleri, komşuları ile soydaşlarıyla olan ilişkileri ve sosyal yaşantısıyla ilgili önemli bilgiler içeren Orhun Kitabeleri'nde İlteris Kagan'in en büyük destek ve yardımcılarından birinin esi İlbilge Hatun olduğu belirtilmektedir. İlbilge Hatun’un torunları Yollıg Tigin, Bilge Kutluk Tengri Kağan’dır.

18-12/13/ilbilge-hatun.jpg

İLBİLGE HATUN'UN OĞLU BİLGE KAĞAN KİMDİR?

Bilge Kağan, İkinci Göktürk Kağanlığı'nın kağanlarındandır. Türk tarihinin en önemli figürlerinden biri olarak değerlendirilir. Babası Göktürk Devleti’ni yeniden kuran İlteriş Kutlug Kağan, annesi İlbilge Hatun’dur. 8 yaşında babasını yitiren Bilge Kağan, 24 yıl boyunca Göktürk Devletikağanlığı yapan amcası Kapağan Kağan’ın elinde büyüdü. Bilge Kağan döneminde Göktürk Devleti’nin sınırları Çin’in Şan-Tung ovasından, İç Asya’da Karaşar bölgesine, kuzeyde Bayırku sahasından Ani Irmağı havalisi ve Batı Demir Kapı’ya (Ceyhun Irmağı’nın yakınında Semerkand-Belh yolu üzerinde) kadar ulaştı.

18-12/13/ilbilge-hatun-nasil-oldu.jpg

HANDE SORAL KİMDİR? 

2 şubat 1987 yılında Bursa'nın İnegöl ilçesinde dünyaya geldi. Bensu ve Betirhan adından ikiz kardeşleri var ve Soral gibi oyunculuk yapıyorlar. İlkokul ve ortaokulu Bursa'da bitirdi. Lise öğrenimini yine Bursa'da olan İnegöl Turgut Alp Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Üniversite öğrenimi için İstanbul'a geldi ve Bilgi Üniversite'sinin Psikoloji bölümünde eğitimini tamamladı.

2008 yılında Soral'ın 'Komedi Dükkanı' adlı programı izlemeye gitmesi ile tüm hayatı değişti. Tolga Çevik'in oynadığı Fırat Parlak'ın yönetmenlik yaptığı 'Komedi Dükkanı' adlı programa Çevik, Soral'ı misafir olarak sahneye çıkardı.
 
Yönetmen Parlak, Soral'ın performansını beğendi ve ona oyuncu olayı teklif etti. Bu teklif üzerine Soral'ın tüm hayat çizgisi değişti ve oyunculuğa yöneldi. 

Ünlü oyuncu İsmail Demirci ile evlidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN