İngiltere Başbakanı Johnson: Kısıtlamalar daha da zorlaşabilir

İngiltere Başbakanı Johnson: Kısıtlamalar daha da zorlaşabilir

İngiltere Başbakanı Johnson, katıldığı bir TV programında, İngiltere'de kısıtlamaların daha da zorlaşabileceğini söyledi. Johnson, önümüzdeki üç ay içinde on milyonların tedavi edileceği bilgisini paylaştı.

EDA NARİN | KARAR.COM

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, BBC'deki The Andrew Marr Show'a katılarak açıklamalarda bulundu. Johnson, Britanya'daki koronavirüs vakalarının rekor seviyede olduğunu belirterek, yeni varyant tarafından vakaların körüklenerek arttığını söyledi.

Reuters'ın aktardığına göre, Johnson, vaka sayısındaki artışın sendikaların da çağrıları ile hükümeti daha geniş kısıtlama tedbirleri almaya ve Londra ve çevresindeki okulların yeniden açılma planlarını iptal etmeye zorladığını ifade etti.

"İNGİLTERE'NİN ÇOĞU EN KATI KISITLAMA DÜZEYİNİN ALTINDA YAŞIYOR"

İngiltere'nin çoğu, virüsün yayılmasını durdurmak ve ulusal sağlık sistemini korumak için tasarlanmış dört aşamalı bölgesel düzenlemeler sisteminde ortaya konan en katı kısıtlama düzeyinin altında yaşıyor.

"KISITLAMALAR DAHA DA ZORLAŞABİLİR"

Johnson, programda virüsün tekrar kontrol altına alınmasında mevcut önlemlerin etkisinin sorulması üzerine, "Kısıtlamalar ne yazık ki daha da zorlaşabilir. Açıkça göz önünde bulundurmamız gereken daha sert önlemler var. Şimdi bunların ne olacağı hakkında spekülasyon yapmayacağım" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ ÜÇ AY İÇİNDE ON MİLYONLAR TEDAVİ EDİLECEK"

Britanya'da cumartesi günü 57 bin 725 yeni vaka kaydedildi. Şu ana kadar 74 binden fazla koronavirüs kaynaklı ölüm gerçekleşti. Hükümetin sorumlulukları ise ağır bir şekilde eleştiriliyor.

Ancak Johnson, yeni onaylanan Oxford/AstraZeneca aşılarının ilk 530 bin dozunun uygulanmaya hazır olmasıyla pazartesi günü aşıların piyasaya sürülmesinin hızlanacağını söyledi. Johnson, önümüzdeki üç ay içinde "on milyonların" tedavi edileceğini umuyor.

"OKULLARIN GÜVENLİ OLDUĞUNA DAİR HİÇBİR ŞÜPHEM YOK"

Eğitimle ilgili endişelere değinen Johnson, okulların güvenli olduğunu söyleyerek, ebeveynlere çocuklarını kuralların izin verdiği bölgelerde okula göndermelerini tavsiye etti. Johnson, "Okulların güvenli olduğuna ve eğitimin öncelik olduğuna dair hiçbir şüphem yok” dedi.

OKUL MESELESİNDE GÖRÜŞLER İKİYE AYRILMIŞ DURUMDA

Okul meselesinde ise görüşler ikiye ayrılmış durumda. Sendikalar ve bazı yerel yetkililer okulların yeniden açılması kararı ve hükümetin bu konudaki tavsiyesine aykırı hareket etmeme konusunda uyarırken, diğerleri okulların kapanmasının çocuklar üzerinde büyük bir olumsuz etki yaratacağını söylüyor.

Okulların baş müfettişi Amanda Spielman, Sunday Telegraph'ta “Çocukların okul dışı zamanlarının minimumda tutulması gerektiği konusundaki fikir birliğini yenilemeli ve sürdürmeliyiz” diye yazmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN