İngiltere yeni yollar deniyor... Karışım aşı işe yarar mı?

İngiltere yeni yollar deniyor... Karışım aşı işe yarar mı?

İngiltere, Kovid-19 ile mücadelede iki dozda farklı aşıların kullanılmasının hastalara nasıl etki edeceğini araştırmaya başladı. Bazı bilim insanları aşıların karıştırılmasının daha iyi koruma sağlayabileceğini düşünürken, bazıları ise aynı fikirde değil.

İngiltere, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede yeni yöntemler arayışına girdi. İki dozda farklı aşıların kullanılmasının hastalara nasıl etki edeceği üzerine deneyler başlatıldı. 

​Denenen yöntemin aşılama sürecinde daha fazla esneklik sağlamak ve malzemelerdeki olası aksaklıklarla başa çıkmaya yardımcı olacağı düşünülüyor.

Öte yandan bazı bilim insanları, aşıların karıştırılmasının daha iyi koruma sağlayabileceğini söylüyor.

Ancak Aşı Dağıtım Başkanı Nadhim Zawahi, İngiltere'nin mevcut yaklaşımında yaza kadar hiçbir değişiklik yapılmayacağını ifade etti.

Şu anda, Aşılama ve Bağışıklama Ortak Komitesi (JCVI),  Birleşik Krallık'ın onaylı aşılama programının bir parçası olarak halihazırda Pfizer-BioNTech veya Oxford-AstraZeneca aşısı uygulanan herkesin her iki doz için de aynı aşıyı alması gerektiğini söylüyor.

Bilim insanları Ebola örneğinden yola çıkarak denenmekte olan yeni karışım fikrinin faydalı olabileceğine inanıyor. Bazı Ebola aşılamaları, korunmayı iyileştirmek için farklı aşıların karıştırılmasıyla yapılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN