Instagram şifre değiştirme nasıl yapılır?

Instagram şifre değiştirme nasıl yapılır?

Milyonlarca kullanıcısıyla en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’da şifre değiştirme işlemi takip edilecek birkaç basit adım ile kolaylıkla yapılabiliyor.

Instagram şifre değiştirme işleminizin gerçekleşebilmesi için mailinizin veya telefon numaranızın sistemde kayıtlı olması gerekli. Eğer hesabınız bir cihazda açık değilse veya eski şifrenizi hatırlamıyorsanız Instagram hesabınızı bir daha açılmamak üzere kapanabilir…

INSTAGRAM ŞİFRE DEĞİŞTİRME NASIL YAPILIR?

Instagram şifreniz bir başkasının eline geçtiyse veya şifreniz başkaları tarafından öğrenildi ise, şifrenizi değiştirerek hesabınızı güvende tutmaya devam edebilirsiniz. Bunun için öncelikle mevcut şifrenizi bilmeniz gerekiyor. Eğer, şifrenizi biliyorsanız veya cep telefonu yahut bilgisayar ya da tablette Instagram hesabınız açıksa, şifre değiştirme işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz. Bunun için;

Mevcut şifreniz ile ya da daha önce giriş yaptığınız cihaz üzerinden Instagram hesabınıza giriş yapın.

Profilinizde sağ tarafta yer alan ayarlar seçeneğine tıklayın.

Burada önünüze çıkan ekrandaki güvenlik seçeneğine tıklayın.

Ardından “şifre” yazılı bölüme tıklayın.

Açılan sayfada yer alan boşluklara mevcut şifrenizi ve yeni şifrenizi girin ve işlemi onaylayın.

Eğer, Instagram hesabınız bir cihazda açık değilse ve şifrenizi de hatırlamıyorsanız,

İlk olarak tahminde bulunduğunuz bir şifre ile hesabınıza giriş yapmaya çalışın.

Eğer tahmin ettiğiniz şifre yanlış ise, şifrenizin yanlış olduğuna dair uyarının altında “şifremi unuttum” seçeneğine tıklayın.

instagram-sifre-degistirme-nasil-yapilir.jpg

Ardından sistemde kayıtlı olan telefon numaranıza şifre gelmesini isteyin.

Telefonunuza gelen şifre ile birlikte, şifre yenilemeye tıklayın ve size gönderilen şifreyi girin.

Eğer telefon numaranız sistemde kayıtlı değilse mailinize şifre yenileme linki gönder seçeneğine tıklayın ve şifre yenileme linki talebinde bulunun.

Mailinizi açın ve size gönderilen linke tıklayın. Bu link ile direkt olarak şifre yenileme işlemi yapacaktır.

Link tarafından yönlendirildiğiniz Instagram sayfasından şifrenizi kolaylıkla yenileyebilirsiniz.

NASIL GÜÇLÜ ŞİFRE OLUŞTURULUR?

1.    Şifrenizin güçlü olabilmesi için öncelikle uzun olması önemlidir. Ortalama 10 ila 12 karakterden oluşan bir şifre güvenlik için iyi olabilirken, iş hesapları veya banka gibi daha kritik işlerde kullanacağınız şifreler daha uzun olmalıdır. 

2.    Şifrenizi oluştururken harfleri kullanacaksanız anlamlı kelimeler kurmak yerine dağınık ve anlamsız harfleri tercih etmelisiniz.  

3. Daha önce saldırganlar tarafından kırılan bir şifreyi tekrar kullanmaktan kaçının. Zira ilk seferinde ele geçirilen şifre, diğerlerinde de kolaylıkla kırılacaktır.

4. Sahip olduğunuz her hesap için farklı bir şifre kullanın. Herhangi bir sitede kırılan şifrenin diğerlerinde kırılmayacağına dair garanti yoktur hatta bu daha kolay ele geçirilebileceğinin göstergesidir.  

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN