İran'dan ABD'ye savaş suçlaması: Bahane üretmeye çalışıyorlar

İran'dan ABD'ye savaş suçlaması: Bahane üretmeye çalışıyorlar

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ABD'nin savaş çıkarmak için komplo kurarak bahane uydurmaya çalıştığını iddia etti.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, alınan istihbarata göre ABD'nin İran'la savaş çıkarmak için gerekçe üretmeye çalıştığını iddia etti.

Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Zarif, "ABD'de Covid-19 ile savaşacağına Donald Trump ve destekçileri BİZİM bölgemizde B52'ler uçurarak ve armadalar göndererek milyarlar harcıyor" yazdı.

"SAVAŞ İÇİN KOMPLOYA İŞARET EDİYOR"

Zarif, "Irak'tan gelen istihbarat, savaşa bahane uydurmak için bir komploya işaret ediyor" ifadelerini kullandı. 

"İran savaş aramıyor" yazan Zarif, "Ancak İran, AÇIK ve DİREKT bir şekilde halkını, güvenliğini ve çıkarlarını koruyacaktır" dedi.

Geçen hafta ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD'nin Irak'ın başkenti Bağdat'taki büyükelçiliğinin de bulunduğu Yeşil Bölge'ye yapılan saldırıdan İran destekli milisleri sorumlu tutmuştu. Tahran, suçlamaları yalanlarken saldırının zamanlamasının "şüpheli" olduğunu ifade etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN