İsrail'de koronavirüs nedeniyle devlet memurlarına yurt dışı yasağı

İsrail'de koronavirüs nedeniyle devlet memurlarına yurt dışı yasağı

İsrail'de Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) endişesiyle ABD'ye yapacağı ziyareti ertelerken, devlet memurlarının iş seyahati için yurt dışına çıkışları da yasaklandı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Kochavi'nin gelecek hafta ABD'ye yapacağı ziyaretin Kovid-19 nedeniyle ertelendiği, kararın Sağlık Bakanlığıyla yapılan müzakere sonucu alındığı belirtildi. Ziyaretin hangi tarihe ertelendiğine ilişkin ise bilgi verilmedi. Devlet memurlarına yurt dışına seyahat yasağı

Öte yandan Sivil Servis Komisyonu, Kovid-19 endişesiyle tüm devlet memurlarının iş seyahati için yurt dışına çıkışına yasak getirdi.

Tel Aviv yönetimi Kovid-19'un yayılmasını engellemek için 5 binden fazla kişinin katılacağı toplantı veya organizasyonların yapılmaması, İsrail'de uluslararası konferans düzenlenmemesi gibi bir dizi önlem almıştı.

İtalya ve Japonya'dan dönenlerin de aralarında bulunduğu 15 İsraillide Kovid-19 tespit edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN