İsrail'de Pfizer aşısı olan 13 kişinin yüz felci geçirdiği iddia edildi

İsrail'de Pfizer aşısı olan 13 kişinin yüz felci geçirdiği iddia edildi

İsrail'in Yediot Aharonot gazetesi 13 kişinin Pfizer şirketinin geliştirdiği aşının ilk dozunu olması sonrası yüz felci geçirdiğini iddia etti.

İsrail koronavirüs ile mücadele kapsamında toplu aşılama çalışmalarını sürdürüyor. Pfizer şirketiyle anlaşan İsrail'de aşı olan 13 kişinin yüz felci geçirdiği iddiası gündemde.

İsrail'in Yediot Aharonot gazetesinin haberinde, 13 İsrail vatandaşının Pfizer şirketinin koronavirüs aşısının ilk dozundan sonra fasiyal sinir (beyinden çıkıp yüz kaslarına giden sinir) felci yaşadığı iddia edildi.

"BU TÜR VAKALARIN DAHA FAZLA OLDUĞUNU İNANILIYOR"

Haberde, "Bakanlığın verilerine göre en az 13 kişi parezi semptomları geliştirdi, ancak sağlık sisteminin içindeki doktorlar bu tür vakaların sayısının uygulamada daha fazla olduğuna inanıyor” ifadeleri kullanıldı.

AŞI OLAN BİR KİŞİ YAŞADIKLARINI ANLATTI

Aşıyı yaptıranların arasından bir kişi, aşı uygulamasından birkaç dakika sonra çenesinde ve ağızında garip hisler oluştuğunu anlattı: "En az 28 saat boyunca bu şekilde devam etti. Tamamen yok olduğunu söyleyemem, ancak bunun dışında başka herhangi bir ağrı hissetmiyorum.”

SAĞLIK BAKANLIĞI: İYİLEŞİNCEYE KADAR İKİNCİ AŞIYI ERTELEYİN

İsrail Sağlık Bakanlığı, ilk dozun uygulanmasından sonra parezi semptomları geliştirenlerin, iyileşinceye kadar ikinci aşıyı ertelemeleri gerektiğini açıkladı. Bununla birlikte doktorlar, bu gibi durumlarda ikinci dozu vermenin mantıklı olup olmayacağından şüphe ediyor.

AŞILAMA 20 ARALIK'TA BAŞLAMIŞTI

İsrail’de Kovid-19 aşılaması 20 Aralık’ta başlamış, aşının ikinci dozu 10 Ocak’ta uygulanmaya başlanmıştı. İlk aşamada sağlık çalışanları, tıp öğrencileri, geriatri personeli ve devlet görevlileri herkese örnek olması için aşılanmıştı, ikinci aşamada ise 60 yaş üzerinde olan risk grubundaki kişilere aşı vurulmaya başlandı.

Aşının ilk dozu 2 milyondan fazla, ikinci dozu ise 200 binden fazla kişiye uygulandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN