İşsizlik maaşı bu ay ne zaman ödenecek? Ağustos ayı işsizlik maaşı bayramdan önce hesaplara yatacak

İşsizlik maaşı bu ay ne zaman ödenecek? Ağustos ayı işsizlik maaşı bayramdan önce hesaplara yatacak

'İşsizlik maaşı ne zaman hesaplara yatacak?' sorusunun yanıtı merak edilirken, ağustos ayı işsizlik maaş ödemelerinin Kurban Bayramı öncesine çekildiği açıklandı. Müjdeli haberi veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işsizlik maaşının ağustos ayı ödemesinin Kurban Bayramı'na denk gelmesinden dolayı ödemelerin erken yapılmasına karar verdiklerini söyledi. İşte, 'işsizlik maaşının hesaplara yatacağı tarih'...

'İşsizlik maaşı bu ay ne zaman ödenecek?', 'İşsizlik maaşı ağustos ayı ödeme tarihi belli oldu mu?', 'İşsizlik maaşı bayramdan önce hesaplara yatar mı?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. İşsizlik maaşı almaya hak kazanan vatandaşlar, Kurban Bayramı'na denk gelen ağustos ayı ödemesinin erken tarihe çekilip çekilmeyeceğini merak ediyordu. Yüzleri güldüren haber Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Detaylar haberimizde...

AĞUSTOS AYI İŞSİZLİK MAAŞI ÖDEMESİ NE ZAMAN?

5 Ağustos 2020 günü ödenmesi gereken işsizlik maaşlarının, Kurban Bayramı dolayısıyla öne çekilerek 27-29 Temmuz 2020 günleri arasında ödenmesine karar verildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "5 Ağustos'ta yapılması gereken Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerini erkene çektik. Böylece Bayram öncesinde vatandaşlarımıza bu destekleri ulaştırmış olacağız. Ödemeleri, 27 Temmuz'dan itibaren TC kimlik numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız" dedi.

İŞSİZLİK MAAŞI BU AY NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödemelerin yapılacağını hatırlatan Bakan Selçuk, "TC kimlik numaralarının son hanesi; 0-2 olanlara 27 Temmuz'da, 4-6 olanlara 28 Temmuz'da, 8 olanlara 29 Temmuz'da ödemeler yapılacak" açıklamasını yaptı.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

İŞSİZLİK MAAŞI NEDİR VE BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İşsizlik maaşı, sigortalı işsizlere yasada belirtilen şartları taşımaları halinde işsiz kaldıkları dönem için belirli süre ve miktarda yapılan ödemedir.

İşsizlik maaşından yararlanma koşulları şunlar:

* Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
* Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
* Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
* Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

PTT ÇALIŞMA SAATLERİ 2020

İşsizlik maaşını PTT üzerinden alan vatandaşlar, PTT'nin çalışma saatlerini merak ediyor.

PTT şubeleri, hafta içi sabah 08.30'dan 12.30'a kadar hizmet veriyor. 1 saatlik öğle yemeği arasının ardından saat 13.30'dan 17.30'a kadar da hizmet vermeye devam eder. Türkiye'nin her yerinde bu çalışma saati sabittir.

PTT HAFTA SONU CUMARTESİ PAZAR SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

Merkez PTT şubeleri dışında cumartesi günü tüm PTT'ler kapalıdır. Cumartesi günü sadece belirli bölgelerdeki PTT şubeleri 13.30'a kadar hizmet vermektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN