İstanbul'da kurban satış ve kesim yerleri belli oldu mu? İşte Avrupa ve Anadolu Yakası kurban satış ve kesim alanları 2020

İstanbul'da kurban satış ve kesim yerleri belli oldu mu? İşte Avrupa ve Anadolu Yakası kurban satış ve kesim alanları 2020

İstanbul kurban satış ve kesim yerleri 2020! Kurban Bayramı'na günler kala İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası'nda oluşturulan kurban satış ve kesim noktalarını açıklarken, İstanbul Valiliği de kesim alanlarında alınacak tedbirleri açıkladı. İşte '2020 İstanbul kurban satış ve kesim alanları'...

'İstanbul'da kurban satış ve kesim yerleri belli oldu mu?', 'Kurban kesim alanlarında hangi önlemler alındı?' sorularının yanıtını ve 'Avrupa Yakası Anadolu Yakası kurban satış ve kesim alanları 2020' bilgilerine sayfamızda yer verdik. Kurban Bayramı'nda ibadetlerini yerine getirmek için büyükbaş veya küçükbaş hayvan satın almak isteyen vatandaşlar, İstanbul'daki kurban satış ve kesim noktalarını internette araştırıyor. Detaylar haberimizde...

İSTANBUL KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ 2020

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı için büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışının ve kesiminin yapılacağı alanları belirledi. Anadolu'dan hayvanlarını getiren besiciler, İBB'nin satış ve kesim noktalarına yavaş yavaş giriş yapıyor.

AVRUPA YAKASI

* Arnavutköy
* Avcılar
* Kayaşehir
* Alibeyköy

ASYA YAKASI

* Ataşehir
* Pendik
* Sancaktepe

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

KURBAN SATIŞ VE KESİM ALANLARINDA HANGİ ÖNLEMLER ALINDI?

Kurban kesim yerlerinde uygulanacak tedbirlere ilişkin yazılı açıklamada bulunan İstanbul Valiliği, "Covid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına hayatın her alanına yönelik tedbirler Sağlık Bakanlığı ve Korona virüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda alınmakta ve uygulanmaktadır" ifadelerine yer verdi.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ AYNEN UYGULANACAK

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

* İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerin sürdürülmesi sağlanmaktadır.

* Bu çerçevede, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle gerek hayvan satış gerekse kurban kesim yerlerinde alınacak tedbirler ile bu yerlerdeki çalışan ve müşteriler için uyulması gereken kurallar, Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulunca 'Kurban Bayramı ve Öncesinde Hayvan Satış Yerlerine Yönelik Alınması Gereken Önlemler' belirlenmiş,

* Cumhurbaşkanlığınca (Diyanet İşleri Başkanlığı) hazırlanan '2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ' 26.06.2020 tarihli ve 31167 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

* Kaymakamlarımızca covid19bilgi.saglik.gov.tr/tr/salginyonetimivecalismarehberi.html adresinde bulunan Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi ve 2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ doğrultusunda,

* 31.07.2020 - 03.08.2020 tarihlerinde hep birlikte idrak edeceğimiz Kurban Bayramı sırasında özellikle kurban satış yerlerinde oluşabilecek yoğunluk/kalabalıkların covid-19 salgını sürecinde halk sağlığı açısından oluşturabileceği riskleri yönetebilmek amacıyla aşağıdaki usul ve esasların uygulanmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir.

KURBAN KESİM SAATİ SMS İLE BİLDİRİLECEK

* İl ve İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen kurban kesim yerlerinin günlük kesim kapasitesi bilgisi 20.07.2020 tarihine kadar çeşitli iletişim kanalları kullanılarak kamuoyuna duyurulacaktır.

* Kurban kesim yeri olarak belirlenen yerlerin işletmecileri/sorumluları kurban kesilecek her bir gün için oluşturacakları randevulu kesim bilgisini içeren listeyi kurban kesim yerinin girişinde ve görülebilecek şekilde asacaktır.

* Ayrıca kurban kesim yerlerinin işletmecileri/sorumluları tarafından her bir kişinin kurban kesim saatine ilişkin randevu bilgisi kurban kesim yerinden hizmet alacaklara SMS yoluyla bildirilecektir.

BAYRAMIN 3 GÜNÜNE EŞİT SAYIDA RANDEVU VERİLECEK

* Kesim işlemlerinin bayramın ilk gününde yoğunlaşmaması için gerekli tedbirler alınacaktır. Kesim yerlerinde kesim yaptırmak isteyen kişilerin talepleri mümkün olduğunca Bayramın üç gününe eşit sayıda randevu verilecek şekilde planlanacaktır.

- Kurban kesim yerlerinin işletmecileri/sorumluları 30 Temmuz 2020 Arefe günü,
- Kurban Bayramı'nın birinci günü için oluşturulan randevu bilgisini 31 Temmuz 2020 tarihinde,
- Bayramın ikinci günü için oluşturulan randevu bilgisini 1 Ağustos 2020 tarihinde,
- Bayramın üçüncü günü için oluşturulan randevu bilgisini İl/İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu'na bildirecektir.

* Kesim yerlerine gelecek kişi sayısının mümkün olduğunca az olmasını sağlamak amacı ile hisse sahipleri dışında kimsenin kurban kesim yerlerine gitmemesi teşvik edilecektir.

* Her kurban için hisse başına parçalama işi kurbanı kesen veya parçalama işlemi için görevlendirilen kasap/kurban kesim elemanları tarafından yapılacaktır.

KESİM İŞLEMİ İÇİN EN FAZLA 3 KİŞİYE İZİN VAR

* Kurban sahiplerinin kurban kesim yerlerinde bir arada bulunarak parçalama işlemi yapmasına müsaade edilmeyecektir.

* Kurban sahipleri tarafından kurban parçalanacaksa en fazla üç kişinin maske ve 1,5 metrelik mesafe kurallarına uyarak parçalama işlemini yapmasına müsaade edilecektir.

* Kurban kesim yeri olarak belirlenen yerler dışında çevre ve görüntü kirliliğine neden olacak şekilde yol kenarları, park ve bahçeler, dere yatakları gibi yerlerde kurban kesilmesine kesinlikle müsaade edilmeyecektir.

KURALLARA UYMAYANLARA PARA CEZASI

* Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtildiği çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına,

* genelgemizle getirilen kurallar çerçevesinde denetimlerin yapılmasına, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.

2020 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Arife günü - 30 Temmuz 2020 Perşembe günü

1. gün - 31 Temmuz 2020 Cuma günü

2. gün - 1 Ağustos 2020 Cumartesi günü

3. gün - 2 Ağustos 2020 Pazar günü

4. gün - 3 Ağustos 2020 Pazartesi günü

2020 YILI RESMİ TATİLLER

KURBAN BAYRAMI'NDA YAPILMAMASI GEREKEN 10 HATA

EN GÜZEL BAYRAM MESAJLARI İÇİN TIKLAYIN

KURBAN BAYRAMI'NDA HAVA NASIL OLACAK?

İBB 'ASKIDA KURBAN' BAĞIŞI VE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ABB 'AFİYET VER' BAŞVURUSU VE BAĞIŞI NASIL YAPILIR?

KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

2020 KURBAN VEKALET ÜCRETİ NE KADAR?

KURBANLIK HAYVAN SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

AKİKA KURBANI NEDİR VE ADAK YERİNE GEÇER Mİ?

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

MASKE TAKMAMANIN CEZASI NEDİR?

TÜRKİYE'NİN 'YENİ NORMALLEŞME' TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN