İşte KPSS ortaöğretim sınav soruları | Geçmiş yıllarda çıkmış sorular neler?

İşte KPSS ortaöğretim sınav soruları | Geçmiş yıllarda çıkmış sorular neler?

Memur olmak isteyenlerin girdiği KPSS ortaöğretim sınav soruları, lisans sınavına göre daha kolay. Geçmiş yıllarda KPSS ortaöğretim sınavında çıkan sorulara çalışarak sınava girenler de var, güncel konulara hazırlanarak sınavda başarı bekleyenler de…

Ancak geçmiş yıllarda çıkan KPSS ortaöğretim sınav sorularının, adayları daha iyi bir şekilde motive ettiği söylenir. KPSS ortaöğretim sınav soruları ÖSYM tarafından hazırlanıyor. Önlisans ve lisans sınavına göre bir tık daha kolaydır…

KPSS ORTAÖĞRETİM NE ZAMAN? 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) 2020 sınav takviminde yer alan bilgilere göre, KPSS ortaöğretim sınavı 22 Kasım 2020 tarihinde yapılacak. Sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki sene boyunca geçerli olacak. Yeni bir sınavın yapılamaması hâlinde de sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına dek geçerli olacak.

DHBT, 27 Aralık 2020’de tek oturum şeklinde yapılacak olup yanıtlama süresi için de adaylara 60 dakika verilecek.

KPSS ORTAÖĞRETİM ÇIKMIŞ SORULAR 

ÖSYM, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) soruları ve cevaplarını paylaşıyor. 2018’e ait KPSS ortaöğretim çıkmış sorulara aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

KPSS ORTAÖĞRETİM ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYIN

DHBT SINAV KONU DAĞILIMI 

Adayların, sınav günü saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacağı belirtildi. Sınav, saat 10:15’te başlayacak.

Sınavda çoktan seçmeli sorulardan oluşacak testler yapılacak, yanıtlar Cevap Kâğıdı’na işaretlenecek, cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucularla okunacak ve bilgisayarla değerlendirilecek. Sınavda yapılacak testler aşağıda gösterilmiştir. Bu testlerin içeriğine ilişkin bilgiler de paylaşılmıştı. Sınavda adaylar yanıtlarını, Cevap Kâğıdı’nda ilgili bölümlere işaretleyeceklerdir. Cevap Kâğıdı yerine Soru Kitapçığı’na yapılan işaretler kabul edilmeyecektir.

Sınavda adaylara, çoktan seçmeli 40 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacak. Testte bulunan ilk 20 soru (DHBT-1) temel din bilgisi sorularından oluşacak ve tüm öğrenim seviyeleri için ortak olacaktır.

iste-kpss-ortaogretim-sinav-sorulari-gecmis-yillarda-cikmis-sorular-neler.jpeg

Konu başlıkları aşağıda verilmiştir:

a) İslam İnanç Esasları

b) İslam İbadet Esasları

c) Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi)

d) Siyer

e) İslam Ahlakı

İkinci 20 soru (DHBT-2) adayların öğrenim düzeyine göre farklılık gösterecektir. Bu sorular, lisans düzeyinde sınava katılacaklar için İlahiyat Fakültesi müfredatını, ön lisans düzeyinde sınava katılacaklar için İlahiyat ön lisans programı müfredatını, ortaöğretim düzeyinde sınava katılacaklar için İmam Hatip Okulları müfredatını içeren sorulardan oluşacaktır. Konu başlıkları aşağıda verilmiştir:

a) Tefsir

b) Fıkıh

c) Hadis

d) Akaid ve Kelam

e) İslam Tarihi

f) Dinler ve Mezhepler Tarihi

g) Dini Hitabet
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN