İthal ete sıfır(0) gümrük vergisi

İthal ete sıfır(0) 
gümrük vergisi

Bugün yayımlanan Resmi Gazete'de Et ve Süt Kurumu'nun yapacağı 30 bin ton büyükbaş hayvan eti ithalatında gümrük vergisinin sıfırlandığı yer aldı

Et ve Süt Kurumu'na, yıl sonuna kadar yapacağı 30 bin ton büyükbaş hayvan eti ithalatında gümrük vergisi sıfırlandı.

Resmi Gazete'nin bugün yayımlanan mükerrer sayısında yer alan ve bugün itibarıyla yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararına göre, büyükbaş hayvan eti ithalatı için Et ve Süt Kurumu'na yıl sonuna kadar 30 bin ton kontenjan açıldı.

Merkez Bankası da bu ay başlarında, kırmızı et fiyatlarında devam eden yükselişin, gıda fiyatlarını olumsuz etkilemeye devam ettiğine dikkat çekmişti.

Kırmızı et fiyatındaki yükseliş gıdayı olumsuz etkiledi

Merkez Bankası'nın, Temmuz ayı tüketici fiyatları enflasyonuna ilişkin aylık fiyat gelişmeleri raporunda, taze meyve sebze fiyatlarındaki düzeltme eğiliminin sürdüğü belirtilerek, "Buna karşılık kırmızı et fiyatlarındaki yükseliş eğiliminin sürmesi gıda ve yemek hizmetleri fiyatlarını olumsuz etkilemeye devam etti; sonuç olarak gıda grubu yıllık enflasyonu bir önceki aya kıyasla yatay seyretti" denildi.

İSTANBUL/DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN