İYİ Parti'den 'fezleke' çıkışı: Partimizin duruşu belli

İYİ Parti'den 'fezleke' çıkışı: Partimizin duruşu belli

Meclis'e iletilen 33 fezleke hakkında konuşan İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, duruşlarının net olduğunu vurgulayarak "Hangi fezlekeler gelecek hiçbir bilgimiz yok. Ama terörle iltisaklı bir durum olduğunda zaten bizim buradaki duruşumuz bellidir" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, TBMM'ye iletilen fezlekeler hakkında konuştu. Partisinin, bu tür durumlarda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve milletvekilleriyle herkesin fikrini dile getireceği bir toplantıyla karar aldığını belirten Tatlıoğlu, TBMM'ye fezlekeler geldiğinde de bu sürecin işleyeceğini söyledi.

"BİLGİ YOK AMA DURUŞUMUZ BELLİ"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu'nun fezlekeler konusundaki açıklamasına işaret eden Tatlıoğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Ağıralioğlu, partideki arkadaşlarımızın genel temayülünü dile getirmiş. Ona tezat teşkil eden bir durum yok ama genelde bu süreçlerle ilgili karar alma mekanizmamız Genel Başkanımızın başkanlığında milletvekillerimizle yapacağımız toplantı sonucunda ortaya çıkar. HDP dışında da fezleke gelecek mi gelmeyecek mi, henüz bir bilgi yok. Hangi fezlekeler gelecek hiçbir bilgimiz yok. Ama terörle iltisaklı bir durum olduğunda zaten bizim buradaki duruşumuz bellidir.

"ORTAK KARAR ALIYORUZ"

Tatlıoğlu, parti olarak teröre karşı çizgilerinin belli olduğunu vurgulayarak "Sayın Ağıralioğlu'nun söylediği de bizim bu çizgimizdir" dedi.

İYİ Parti'nin bu meselelerde parti içerisinde ortak karar alarak çözüme ulaştırdığını anlatan Tatlıoğlu, "Önce fezlekelerin ne olduğunu göreceğiz. Sayın Genel Başkanımız ve milletvekillerimizle toplandığımızda her milletvekili arkadaşımız düşüncesini dile getiriyor, ortak karar alıyoruz. Bu partimizin ortak kararı oluyor. Teröre ilişkin fezlekelerde partimizin duruşu bellidir" diye konuştu.

33 FEZLEKEDEN 28'İ HDP'LİLERE AİT

 

TBMM'ye iletilen 33 fezlekeden 28'i HDP milletvekilleri hakkında. Fezlekelerde 'terör örgütü propagandası yapma', 'suçu ve suçluyu övme', 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma', 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' gibi suçlamalar yer alıyor.

 

CHP Milletvekilleri Ali Mahir Başarır'ın fezlekesi 'hakaret', Candan Yüceer'in fezlekesi 'ses ve görüntülerin kayda alınması', Ömer Fethi Gürer'in dosyası ise 'basit yaralama' suçunu içeriyor.

 

Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt'un fezlekesinde ise 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma', 'silahlı yağma' suçlamaları yöneltiliyor.

 

Diğer 29 fezleke ise 20'si HDP, biri Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) milletvekilinin işlediği belirtilen suçları kapsıyor.

 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP milletvekilleri Ayşe Sürücü, Garo Paylan, Ayşe Acar Başaran, Pero Dundar, Berdan Öztürk ile Sezai Temelli'nin 2'şer fezlekesi bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN