İzmir bombasını yiyen bir daha yiyor

İzmir bombasını yiyen bir daha yiyor

İçindeki akışkan çikolata kreması, dışındaki çıtır kaplamasıyla İzmir bombası, son zamanların en revaçta olan atıştırmalıkları arasında geliyor. Adından da belli olduğu gibi İzmir’den çıkan İzmir bombasının yapılışı ise çok kolay…

İzmir bombası, İzmir’in Konak ilçesinde bir aile işletmesinin kendi tarifi ile ortaya çıkardığı bir kurabiye türü. Ancak lezzetiyle o kadar ünlenmiş ki şimdi yurdun dört bir yanında tanınıyor. İzmir bombasının malzemeleri arasında da her evde bulunabilecek ürünler yer alıyor.

İZMİR BOMBASI NASIL YAPILIR?

İLK AŞAMA: İzmir bombasının hamurunu hazırlamadan önce, içine koyacağınız çikolata kremasını hazırlamak gerekiyor. Bunun için bir tepsiye yağlı kâğıt serin. Serdiğiniz yağlı kâğıdın üzerine Bir kaşık yardımıyla küçük toplar halinde kakaolu fındık kremasından koyun. Dondurucuya yerleştirerek dondurun.

İKİNCİ AŞAMA: İzmir bombasının hamurunu hazırlamak için, pudra şekeri, kabartma tozu ve elenmiş unu bir kaseye alın.

ÜÇÜNCÜ AŞAMA: Başka bir kabın içinde, sıvıyağ, yoğurt ve oda sıcaklığındaki tereyağı iyice çırpın.

DÖRDÜNCÜ AŞAMA: Elenmiş unlu karışım ile tereyağlı karışımı birbirine katın.

BEŞİNCİ AŞAMA: Elde ettiğiniz karışımı yoğurarak hamur haline getirin. Hamurun elinize yapışmaması gerekiyor. Eğer yapışkan bir hamur olursa çok az miktarda un ekleyebilirsiniz.

ALTINCI AŞAMA: Toparlanan hamurun dinlenmesi için, üzerini kapatarak, buzdolabının alt rafında 15-20 dakika kadar bekletin.

YEDİNCİ AŞAMA: Dinlenen hamuru alarak mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın. Düz bir zeminde ya da avucunuzun içinde incelterek açın. Burada açma işleminde yapışma olmaması için nişasta kullanabilirsiniz.

SEKİZİNCİ AŞAMA: Dondurucudaki kakaolu fındık kremasını çıkarın ve açtığınız her bir hamurun içine birer tane koyarak bohça haline getirin.

DOKUZUNCU AŞAMA: Hazırladığınız hamurları, fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında 10-15 dakika kadar üzerinin rengi pembe olana kadar pişirin.

izmir-bombasi-nasil-yapilir.jpg

İZMİR BOMBASI SOĞUK MU YENİR?

Genel olarak ılık olarak servis edilen ve tüketilen bu leziz tatlı, kimi kafe ve restoranlarda anlık olarak pişirilmediği için soğuk olarak da servis edilebilir. Bu şekilde de lezzetinden bir şey kaybetmez. Ancak, İzmir bombasının içinde kakaou fındık kreması bulunmaktadır. Bu kremanın akışkan olması için ılık olması gerekmektedir.

izmir-bombasi-nasil-yapilir-001.jpg

İZMİR BOMBASININ MALZEMELERİ NELER?

Hamuru için:

90 gram oda sıcaklığında tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2,5 su bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

Yarım çay bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı pudra şekeri

İçi için:


400-450 gram kakaolu fındık kreması
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN