İzmir'de sahte can yeleği operasyonu!

İzmir'de sahte can yeleği operasyonu!

İzmir'de ekipler "ölüm yeleği" operasyonuna çıktı. Ege Denizi'ni botla geçerek Yunanistan'a ulaşmak isteyen çoğu Suriyeli kaçak göçmenlere standart dışı ve hiçbir işe yaramayan sözde can yeleği satan ve üretenlere yönelik operasyonda bin 387 can yeleğine el konuldu.

İzmir'de Ege Denizi'ni geçmek botlarla geçmek isteyen kaçak göçmenlere "can yeleği" adı altında "ölüm yeleği" satanlara yönelik operasyon düzenlendi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü görevlileriyle birlikte Basmane bölgesinde bulunan bazı iş yerlerine operasyon düzenledi.

Operasyondaki denetimlerde standart dışı can yeleği satışı yaptıkları tespit edilen 11 iş yeri sahibi gözaltına alındı. Denetimlerde "merdivenaltı" tabir edilen bin 387 can yeleğine el kondu.

Emniyetteki işlemlerinin ardandan "5607 sayılı kanuna muhalefet" suçundan adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı denetmenlerinin el konulan can yeleklerinden numuneler aldığı, ürünlerin TSE'de incelendikten sonra gelecek rapora göre standart dışı satış yapanlara idari para cezaları da uygulanacağı belirtildi.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen sığınmacıların deniz yoluyla yurt dışına kaçışta kullandığı can yeleklerinin 35 ile 80 lira arasında satıldığı öğrenildi. Yasa dışı geçişte kullanılan standart dışı can yeleklerinin satışının önlenmesi için başlatılan denetimlerin süreceği bildirildi.

İZMİR/AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN