Jeff Bezos kimdir? 38 Milyar dolar kaybetse de hala dünyanın en zengini

Jeff Bezos kimdir? 38 Milyar dolar kaybetse de hala dünyanın en zengini

"Jeff Bezos kimdir?" sorusunun yanıtı kimileri için sadece "Dünyanın en zengin insanı..." Peki 2.3 milyar liralık yatı Datça'da demirleyen ve 159,5 milyar dolar ile dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos ile ilgili detaylar nelerdir? Jeff Bezos nasıl bu kadar zengin oldu?

Jeff Bezos Amazon'un sahibi ve dünyanın en zenginleri listesinde ilk sırada. Bezos'un yatı bugün Datça'da görüntülendi. 136 metre uzunluğundaki mega yat ilgi odağı oldu. Ünlü milyarder Bezos'un yatta bulunup bulunmadığı ise bilinmiyor.

Fotoğraflarda yatın üzerinde bir helikopter bulunduğu görülüyor.

Bezos'un ultra lüks yatı 136 metre uzunluğunda ve değerinin yaklaşık 2 milyar 295 milyon lira olduğu tahmin ediliyor.

19-07/09/jeff-bezos-2.jpg

JEFF BEZOS KİMDİR?

55 yaşındaki Jeff Bezos, 12 Ocak 1964 tarihinde Amerika'nın New Mexico eyaletinde dünyaya geldi Amazon isimli kuruluşun CEO'su olan Bezos, dünya genelinde E-ticaretin gelişmesine olanak sağlayan isimlerden biri.

Jeff Bezos'un hareketi, Time Dergisi tarafından 1999'da Yılın Kişisi seçilmesini sağladı. Amazon'un haricinde havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin'in de kurucusu ve sahibi olan Bezos, 2013 yılında The Washington Post gazetesini satın aldı.

2018 verilerine göre Bezos, 112 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ismi olarak kayıtlara geçti. Bill Gates, 90 milyar dolarlık servetiyle bu yıl ikinci sırada kaldı.

19-07/09/jeff-bezos-3.jpg

EŞİNDEN BOŞANDI 38 MİLYAR DOLAR ÖDEDİ

Jeff Bezos, 25 yıllık eşi MacKenzie Bezos ile geçen sene boşanma kararı almıştı. Anlaşma gereği Bezos, eski eşine 38 milyar dolar tazminat ödemiş ve bu da tarihin en pahalı boşanması olarak tarihe geçmişti. 

JEFF BEZOS NEDEN BOŞANDI?

Dünyanın en pahalı boşanma olayının nedeni ise, Bezos'un eşini 49 yaşındaki sunucu Lauren Sanchez'le aldatmasıydı.

Jeff Bezos, Mackenzie Bezos ile Washington'daki King County'de görülen davada boşandı. 25 yılı aşkın evliliğin sonunda ikili resmi olarak ayrılmış oldu. Çift, 6 aydır ayrı yaşıyordu.

MACKENZİE BOŞANMA SONUCU DÜNYANIN EN ZENGİNLERİ LİSTESİNE GİRDİ

Mackenzie, boşanma davasında yaklaşık 20 milyon Amazon hissesi aldı. Yaklaşık 38 milyar dolarlık bu hisseler, firmanın toplam hisselerinin yüzde 4'ünü oluşturuyor. Böylece Mackenzie, dünyanın en zenginleri listesine de 22. sıradan giriş yaptı. Jeff Bezos ise hala listenin zirvesinde yer alıyor.

Mackenzie Bezos, Amazon hisselerinin yüzde 75'inin eski kocasında kalmasını kabul ederken, hisseleri üzerinden oy kullanma hakkını da eski eşine bıraktı. Bezos, Washington Post ve uzay keşif girişimi Blue Origin üzerindeki kontrolünü devam ettirdi.

 

 19-07/09/jeff-bezos-5.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN