Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri

Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri

Çıtır çıtır kaplaması ve yumuşacık muhallebisiyle damaklarda eşsiz bir lezzet bırakan kadayıflı muhallebi, hafifliği ile de en çok tercih edilen sütlü tatlılar arasında yer alıyor…

Kadayıflı muhallebi tatlısı, yemek sofralarından misafir ikramlığına kadar bulunduğu her ortamın yıldızı olmaya aday. Çok fazla malzeme gerektirmemesi ve yapımının kolaylığı ise en amatör aşçılara bile kendini bir masterchef gibi hissettiriyor…

KADAYIFLI MUHALLEBİ MALZEMELERİ

Üzeri için
300 gram kadayıf

Kadayıfı pişirmek için
5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için 
1 su bardağı iri kıyılmış fındık veya ceviz

Muhallebisi için
1 litre süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 paket kremşanti veya 200 gram sıvı krema
1 paket vanilya

KADAYIFLI MUHALLEBİ NASIL YAPILIR? 

İLK AŞAMA: Tel kadayıfları taze ise bıçakla keserek, eğer sert ise elinizle kırın. Ocağa koyduğunuz bir tava içinde tereyağı eritin, kadayıfı ve şekeri ekleyin. Kadayıfların rengi kahverengi olana kadar karıştırarak pişirin. Karıştırmadığınız takdirde kadayıflar birbirine yapışarak top top olacaktır. Kadayıflar pişince ceviz veya fındığı ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra ocağı kapatarak soğumaya alın. 

kadayifli-muhallebi-nasil-yapilir-iste-tarifi-ve-malzemeleri.jpg

İKİNCİ AŞAMA: Muhallebiyi pişirmek, derin bir tencerede süt, un, yumurta sarısı, nişasta ve toz şekeri karıştırın. Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.

ÜÇÜNCÜ AŞAMA: Muhallebi piştikten sonra vanilyayı ekleyin. Ocağın altını kapatın ve toz krem şanti veya sıvı kremayı ekleyerek karıştırın. Burada önemli olan nokta, muhallebi ve 
eklediğiniz krem şantinin veya sıvı kremanın hem hızlı hem de çok karıştırılmasıdır. Bunun için mikserden yardım almanız gerekebilir. 

DÖRDÜNCÜ AŞAMA: Pişen kadayıfların yarısını dikdörtgen fırın tepsisinin tabanına serin ve kaşık eşit miktarda tepsinin her tarafına yayın.

BEŞİNCİ AŞAMA: Hazırladığınız muhallebinin hepsini tepsideki kadayıfların üzerine dökün. Kaşık ile düzelterek eşit miktarda yayın.

ALTINCI AŞAMA: Kalan kadayıfları muhallebinin üzerine eşit şekilde serpiştirin.

YEDİNCİ AŞAMA: Hazırladığınız kadayıflı muhallebiyi servis etmeden önce mutlaka buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. Dinlenen tatlınızı kare şeklinde keserek servis edin. 

KADAYIFLI MUHALLEBİ KAÇ KALORİ?

Tarifini verdiğimiz kadayıflı muhallebiden alınacak bir porsiyon tatlı yaklaşık olarak 199.42 kaloridir. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN