Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan ‘Taciz’ Eylemi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan ‘Taciz’ Eylemi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) üyeleri, Eskişehir’de yaşandığı iddia edilen bir taciz olayıyla ilgili açıklamada bulundu

İsmet İnönü Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 20 kadar KCDP üyesi kadın, burada bir ilkokulda servis şoförünün öğrencileri taciz ettiği iddiası üzerine bir araya geldi. Grup ellerinde bulunan afiş ve dövizlerle çeşitli sloganlar atarak, tacizi protesto etti. Grup üyesi Özlem Yılmaz yaptığı açıklamada, “Eskişehir’de bulunan Cevat Üngür İlköğretim Okulu’nda servis şoförünün öğrencileri taciz ettiği iddiası üzerine savcılık soruşturma başlattı. Ancak soruşturma devam ederken servis şoförü hala işinin başında ve her gün öğrenciler denetimsiz şekilde okula gidiyorlar.Bizler bugün kadınlar olarak yaşam hakkımızı ve özgürlüklerimiz için direnirken çocuklara yönelik devam eden cinsel saldırı suçlarının da karşısındayız. Bakanlar da kadınlar ve çocuklar için gerekeni yapmalı, bu hak ihlallerinin ortadan kalkması için görevlerini yerine getirmelidir” dedi.Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

ESKİŞEHİR/İHA


(FOTOĞRAF)



İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN